6 alumnes de l’Institut La Romànica reben la beca Hans-Peter Riester per valor de 500€ cadascuna

L’empresa amb seu a Barberà, KAO Corporation, entrega aquestes beques des de fa nou anys

 

El Teatre Municipal Cooperativa de Barberà del Vallès ha estat l’escenari de lliurament de les 6 beques Hans-Peter Riester, que atorga l’empresa KAO Corporation en col·laboració amb el consistori local, l’Institut La Romànica i la Fundació Barberà Promoció, que ha format part del jurat. Aquestes beques tenen un import de 500€ cadascuna i es concedeixen a l’alumnat que hagin cursat els Cicles Formatius de Grau Mitjà i Superior (CFGM i CFGS) de la família professional de Química a l’Institut La Romànica durant aquest darrer curs. La renda familiar, l’expedient acadèmic i l’avaluació personal de cada alumnes són els criteris mitjançant els qual es valora cada candidatura.

L’acte ha comptat amb la presència de l’alcalde de Barberà del Vallès, Xavier Garcés; el primer tinent d'Alcaldia i regidor de Presidència, Drets Socials, Seguretat i Organització, Daniel González; i el segon tinent d'Alcaldia i regidor de Serveis Centrals i Desenvolupament Econòmic i Social, Pere Pubill. També hi ha assistit el President de KAO Corporation, Esteve Granada, amb altres representants de l’empresa així com l’esposa de Hans-Peter Riester, Clara Martín. L’atorgament de beques ha format part de l’acte de graduació de la promoció 2023-25 de l’alumnat de cicles formatius de l’Institut La Romànica.

Amb aquesta intervenció com a membre del jurat, la Fundació Barberà Promoció ha participat en aquest darrer curs escolar en 73 tramitacions de beques i 46 preinscripcions a cicles formatius, a través de tasques de suport i orientació a l’alumnat.

 

Dues de les alumnes guardonades amb les beques Hans-Peter Riester han participat en una entrevista a Ràdio Barberà. Aquí podeu escolar-la:

Categories

15 alumnes superen el curs 2024-25 del PFI d’Auxiliar de Vivers i Jardins organitzat per la Fundació Barberà Promoció

D’aquests, 11 joves ja s’han preinscrit per cursar un Cicle Formatiu de Grau Mitjà a partir del setembre

 

El Programa de Formació i Inserció (PFI), en l’especialitat d’Auxiliar de vivers i jardins, ha finalitzat amb un acte de cloenda celebrat a la Torre d’en Gorgs. Des del setembre de l’any passat, els 15 joves participants han realitzat 1.000 hores de formació, complementades amb un període de 200 hores de pràctiques en empreses. Aquesta formació en competències professionals ha permès l’alumnat convalidar la prova d’accés als Cicles Formatius de Grau Mitjà i tenir l’oportunitat de prosseguir els seus estudis post obligatoris. Així ho faran 11 dels 15 joves que han superat aquest curs. La resta continuarà vinculat a la Fundació Barberà Promoció, per trobar la millor alternativa al seu futur, a través del Programa Singulars o el Centre de Noves Oportunitats (CNO), entre d’altres opcions.

L’acte de cloenda ha comptat amb la presència de l’alcalde de Barberà del Vallès, Xavier Garcés Trillo; el primer tinent d'Alcaldia i regidor de Presidència, Drets Socials, Seguretat i Organització, Daniel González Cabrera; i el segon tinent d'Alcaldia i regidor de Serveis Centrals i Desenvolupament Econòmic i Social, Pere Pubill i Linares. També hi han assistit la diputada adjunta de l'Àrea d'Educació de la Diputació de Barcelona, Glòria Colom i Puigbò, i Imma Navarro Ortiz, directora del CNO del Vallès Occidental. Tots han lloat la tasca de la Fundació Barberà Promoció a l’hora d’acompanyar i orientar cada persona en relació amb la seva educació, formació i opcions de treball. L’alumnat participant ha valorat molt positivament aquesta experiència, destacant els vincles creats amb el professorat i la resta de companys.

Aquesta formació es dirigeix a joves d’entre 16 i 21 anys que no han finalitzat l’ESO, amb l’objectiu d’ajudar a definir el seu projecte personal i professional. Està autoritzada pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i es troba cofinançada per la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Barberà del Vallès, així com per la UTE Fundació Intermèdia, Fundació Main i Connecta Educació SCCL, en el marc del Programa Noves Oportunitats del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i cofinançat pel Fons Social Europeu Plus.

El PFI d’Auxiliar de vivers i jardins es continuarà impartint a la Fundació Barberà Promoció a partir del setembre. Aquell jovent d’entre 16 i 21 anys, sense l’ESO finalitzada, ja pot preinscriure’s de cara al curs vinent 2025-26 en aquest formulari:

https://forms.office.com/e/BEWvseBqZ8

Categories

111 estudiants participen a les jornades de “Coneixement d’Ocupacions a Barberà”

L’alumnat pertany als cursos de 3r d’ESO de l’Institut La Romànica

 

Alumnes de tercer de secundària de l’Institut La Romànica de la nostra ciutat han conegut diverses professions gràcies a les jornades de Coneixement d’Ocupacions a Barberà (COB), que organitza el consistori local a través de la Fundació Barberà Promoció i la col·laboració dels quatre instituts del municipi.

Aquest juny ha estat el torn de l’alumnat de La Romànica que, durant dos dies, ha participat en aquestes jornades teoricopràctiques per aprendre nocions bàsiques de sis professions diferents: Agrària, Arts escèniques, Hoteleria i Turisme, Química, Robòtica i Serveis de protecció i seguretat. L’objectiu d’aquesta iniciativa és dotar l’alumnat d’eines i coneixements que l’ajudin a decidir el seu futur formatiu i laboral. Les jornades han finalitzat amb un acte de cloenda al mateix institut, amb la participació de l’estudiantat i la presència del segon tinent d'Alcaldia i regidor de Serveis Centrals i Desenvolupament Econòmic i Social, Pere Pubill i Linares.

La realització del COB ha estat possible gràcies a l’aposta que fa l’Ajuntament de Barberà del Vallès i la Diputació de Barcelona per desenvolupar projectes innovadors que donin suport a les transicions educatives i redueixin l’Abandonament Escolar Prematur, sent un suport a tota l’orientació que fan els instituts de la ciutat.

  

Categories

El projecte “Creixem entre plantes” finalitza el seu curs 2024-25

Aquesta iniciativa, implementada des del curs 2016-17, ha permès crear sinèrgies entre l’alumnat del PFI de vivers i jardins i les llars d’infants municipals La Baldufa i La Blava

 

“Creixem entre plantes” es va posar en marxa el mes de gener. Al llarg d’aquests sis mesos, els alumnes del PFI d’Auxiliar de vivers i jardins han visitat les llars d’infants municipals La Baldufa i La Blava amb l’objectiu d’interactuar, ajudar i ensenyar als nens i nenes com creixen i com es cuiden les plantes que formen part de l’entorn de la llar. Aquest projecte és un exemple clar de la metodologia Aprenentatge-Servei (APS). Es tracta d’un mètode a través del qual, l'alumnat millora els seus aprenentatges referents a coneixements i continguts de jardineria i restauració. A més de desenvolupar les seves capacitats, destreses i actituds, també actuen com a membres de la comunitat amb compromís amb la ciutat. 

L’acte de cloenda s’ha realitzat a la sala Celler de la Torre d’en Gorgs amb la presència del segon tinent d'Alcaldia i regidor de Serveis Centrals i Desenvolupament Econòmic i Social, Pere Pubill i Linares. També hi han estat presents les famílies dels infants de les llars, de l’alumnat del PFI i d’un grup d’alumnes de 1r d’ESO de l’Institut Bitàcola. Aquests s’encarreguen de fer difusió del projecte i, alhora, de dinamitzar l’acte de cloenda. Així ho han fet amb una petita representació d’un conte sobre l’escenari de la sala i amb una sèrie de jocs i tallers que han organitzat al pati de la Torre. 

Aquest vídeo, elaborat conjuntament amb l’Institut Bitàcola, recull l’experiència viscuda al llarg d’aquest curs.

Categories

Noves contractacions en el marc del nou Pla d’Ocupació de Treball i Formació 2025

Les places estan destinades a persones en atur inscrites com a Demandant d’Ocupació No Ocupades (DONO)

L'Ajuntament de Barberà del Vallès durà a terme la contractació de 9 persones, en el marc del nou Pla d'Ocupació de Treball i Formació 2025, promogut i impulsat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC) i cofinançat pel Servicio Público de Empleo Estatal (SEPE).

D'aquesta manera, se seleccionaran els següents perfils professionals: 

  • 2 agents de civisme

  • 3 peons de jardineria

  • 2 peons de manteniment de Brigada d’obres

  • 2 suports administratiu d’arxiu i consergeria

Per a més informació, les persones interessades poden adreçar-se al telèfon gratuït del SOC: 900 800 046, en horari de dilluns a divendres de 8.30 a 14 hores.

Categories

El programa Cultura Emprenedora a l’Escola (CUEME) tanca la 4a edició a l’Auditori Maria Feliu

Gairebé 125 alumnes de 5è i 6è de primària de les escoles municipals Marta Mata, Pablo Picasso i del Bosc han participat en aquest projecte al llarg del curs escolar

 

Cultura Emprenedora a l’Escola (CuEmE) ha tancat el curs escolar 2024-25 amb un acte a l’Auditori Maria Feliu de la nostra ciutat, amb la presència de totes les escoles participants i de la 3a tinenta d’Alcaldia i regidora de Feminismes i Projectes de ciutat, Mònica Sempere Creus. Aquesta iniciativa, impulsada per la Diputació de Barcelona i implantada pel l’Ajuntament de Barberà del Vallès, a través de la Fundació Barberà Promoció, pretén educar l’alumnat en la creació i gestió d’una cooperativa escolar amb el suport de la comunitat educativa, l'administració local i altres agents socials del municipi. 

El projecte consta de diverses fases, a través de les quals l’alumnat ha constituït una Cooperativa, votat el seu nom, dissenyat el logo, i escollit i fabricat els productes que vendrien posteriorment, amb diverses paradetes al Mercadet Municipal i al Mercat 11 de Setembre. Una part dels beneficis d’aquestes vendes s’ha destinat a una ONG escollida per cada Cooperativa. Són les següents: Fundació Catalana d’ELAProgat BarberàEscola ValencianaFundación AladinaFundació Daina.

Aquest programa pretèn fomentar l’emprenedoria entre l’alumnat de 5è i 6e de primària de les escoles participants, mitjançant diversos pilars educatius com són la cooperació, la creativitat, les habilitats comunicatives o la capacitat crítica. Alhora, vol reforçar valors com la solidaritat, la igualtat d’oportunitats i la inclusió social. Les escoles municipals que vulguin participar d’aquest projecte poden fer-ho contactant amb el servei d’Emprenedoria de la Fundació Barberà Promoció, al següent correu electrònic: emprenedoria@barberapromocio.cat

Categories

Una cinquantena d’estudiants finalitza amb èxit la 5a edició del programa OrientaGarden de la Fundació Barberà Promoció

El programa té com a objectiu la continuïtat formativa del jovent en risc d’absentisme i d’abandonament escolar prematur

 

“OrientaGarden – Cultivem el nostre institut per generar oportunitats” ha posat punt i final al curs 2024-2025 amb un acte de cloenda a la Torre d’en Gorgs. Un total de 52 alumnes d’entre 1r i 3r d’ESO, provinents dels quatre instituts del municipi (Bitàcola, Can Planas, La Romànica i Can Llobet) han participat al llarg del curs escolar en aquest programa realitzant diverses tasques de condicionament dels espais verds dels instituts, guiat per una persona experta en jardineria.

Aquesta iniciativa, impulsada per l'Ajuntament de Barberà del Vallès, a través de la Fundació Barberà Promoció, i amb el suport la Diputació de Barcelona i l'Àrea Metropolitana de Barcelona pretén evitar l'absentisme i l'abandonament escolar prematur, per tal que el jovent participant continuï la seva formació educativa.

L’acte de cloenda ha comptat amb la presència de la diputada adjunta de l'Àrea d'Educació de la Diputació de Barcelona, Glòria Colom i Puigbò. També hi han assistit l’alcalde de Barberà del Vallès, Xavier Garcés Trillo; i el segon tinent d'Alcaldia i regidor de Serveis Centrals i Desenvolupament Econòmic i Social, Pere Pubill i Linares, que han destacat la tasca de la Fundació Barberà Promoció a l’hora d’acompanyar i orientar cada persona en relació amb la seva educació, formació i opcions de treball. L’alumnat participant ha valorat molt positivament aquesta experiència, destacant valors com el treball en xarxa, la responsabilitat o el sentiment de pertinença, entre d’altres.

Per a més informació, podeu contactar amb l’àrea d’Orientació i Acompanyament Sociolaboral a través del correu electrònic: orientacio@barberapromocio.cat

Categories

El programa ADA finalitza amb la participació de 34 dones

El vincle que han creat les participants dels diversos cursos ha permès la seva continuïtat formativa a través del Punt Òmnia

 

La Torre d’en Gorgs ha estat l’escenari de cloenda del Programa ADA per a la millora de les competències digitals en dones prioritàriament en atur. Aquest projecte es va iniciar al gener i, al llarg de 8 cursos de 40 hores cadascun, les participants han pogut aprendre coneixements sobre excel, word, eines de gestió web, creació de continguts o impressió en 3D, entre d’altres. Tot plegat per assolir unes competències digitals que les ajudin en el seu dia a dia i les permetin potenciar la seva ocupabilitat a l’hora de buscar feina.

Un total de 66 persones, 34 de les quals són úniques, han participat al programa ADA; xifra que demostra que moltes d’elles han repetit participació en la majoria dels cursos. Això ha permès crear un vincle d’empatia i pertinença entre algunes integrants que s’ha manifestat en la continuïtat del seu itinerari formatiu dins la Fundació Barberà Promoció. Per aquest motiu, aquest grup de dones ha començat a participar a les accions habituals que ofereix el Punt Òmnia

L’acte ha comptat amb la presència del segon tinent d'Alcaldia i regidor de Serveis Centrals i Desenvolupament Econòmic i Social, Pere Pubill i Linares, que ha felicitat les participants pel seu esforç i les ganes de continuar aprenent. A la cloenda també han assistit diverses alumnes i el docent del Certificat Professional Confecció i Publicació de Pàgines web (finançat pel SOC-convocatòria FOAP), ja que van compartir una activitat conjunta amb les alumnes del curs ADA de Promoció i negoci a través de les xarxes. En finalitzar, cadascuna de les persones assistents ha rebut un obsequi dissenyat i elaborat al curs d’impressió 3D de record.

Aquesta actuació està subvencionada pel SOC (Servei d’Ocupació de Catalunya) i es finança amb càrrec als fons procedents del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència –Finançat per la Unió Europea– NextGenerationEU.

 

Més informació sobre els serveis i programes de Formació de la Fundació Barberà Promoció:

Telèfon: 937 192 837 / Mòbil: 662 313 496

formacio@barberapromocio.cat 

Categories

L’Escola CEP presenta el seu programa d’activitats per al període maig-juliol 2025

Aquest servei ofereix un conjunt d’accions per millorar l’ocupabilitat i acompanyar en la recerca de feina des d’un enfocament integral

 

L’Escola CEP (Escola Cultiu dEmpoderament Professional i Personal), un servei de l’àrea d’Orientació i Acompanyament Sociolaboral de la Fundació Barberà Promoció, ha donat a conèixer el seu calendari d’activitats per als pròxims mesos de l’any, en un acte celebrat a la Torre d’en Gorgs. Gairebé una trentena de persones ens han acompanyat en aquesta presentació.

Des del mes de maig i fins al juliol, la programació comptarà amb diversos tallers que són una mostra clara d’un dels objectius de l’Escola CEP com és el de potenciar l’enxarxament entre persones i l’activació i creixement personal. El primer se celebrarà el dimarts 6 de maig i porta per títol “Preguntes trampa en una entrevista de feina”. Durant tres dies, personal de la Fundació prepararà l’usuariat davant qualsevol situació que es pugui donar durant un procés de selecció. També al maig, el dimecres 21 es realitzarà “Autoconeixement i competències clau”.

Al juny, dimecres 4, es donarà a conèixer el projecte “Treball, Talent i Tecnologia”, que lidera l’àrea d’Ocupació de la Fundació, i que pretén posar en comú la formació i digitalització en el sector de l’alimentació i el packaging de les empreses de Barberà del Vallès. Dues setmanes més tard, “La meva vida en un minut” donarà les claus per afrontar les speed job dating, un format d’entrevistes ràpides amb diverses empreses.

Finalment, el juliol acollirà els darrers dos tallers de la temporada abans de les vacances d’estiu. Dimecres 2, “Resolució de conflictes i eines de comunicació” serà conduït pel Servei Municipal de Mediació i Convivència Ciutadana; i dimarts 15, l’Agent de Salut del consistori local conduirà “Activa’t coneixent recursos del municipi”, un itinerari per promoure l’activitat física i conèixer algunes zones verdes de la ciutat per connectar amb la natura. Cal destacar, també, els tallers d’activació per a la millora de l'ocupabilitat, que són estables al llarg de l’any i que fan ús de les eines de l’horta i la fusta per a la realització de diversos treballs pràctics; i les habituals visites programades a empreses, entitats o organismes municipals.

La programació de l’Escola CEP es complementa amb totes aquelles accions estables que donen servei al llarg de tot l’any. Els dilluns l’Espai de Recerca Feinateca permet el lliure accés a tot l’usuariat que vulgui fer ús d’aquesta eina. Dimarts i dijous el mateix espai Feinateca es reserva per a realitzar un acompanyament a totes aquelles persones que es troben en un procés de recerca de feina activa i requereixen d’algun tipus d’assessorament individualitzat. I tots els divendres tenen lloc dues activitats ja consolidades com el Grup de Conversa en Català i les Tècniques de Recerca de Feina.

L’acte de presentació ha permès a les persones assistents apuntar-se a aquells tallers que els interessen. Alhora, han participat en una dinàmica per conèixer les diferents fases d’un procés de recerca de feina i saber en quin punt es troben en cadascuna d’elles.

Consulta el calendari de l’Escola CEP per al període maig-juliol de 2025.

 

Més informació sobre els serveis i programes de l’àrea d‘Orientació i Acompanyament Sociolaboral de la Fundació Barberà Promoció:

Telèfon: 937 192 837, extensió 712 / WhatsApp: 662 309 029

orientacio@barberapromocio.cat 

Categories

Rebuda institucional a 4 professionals que s’han incorporat a la Fundació Barberà Promoció

Les contractacions responen a perfils molt diversos i formen part del personal intern de l’entitat

 

Un total de 4 professionals s’han incorporat en els darrers mesos a la Fundació Barberà Promoció per formar part del personal intern de l’entitat. L’alcalde de Barberà del Vallès, Xavier Garcés Trillo, el primer tinent d'Alcaldia i regidor de Presidència, Drets Socials, Seguretat i Organització, Daniel González Cabrera; i el segon tinent d'Alcaldia i regidor de Serveis Centrals i Desenvolupament Econòmic i Social, Pere Pubill i Linares han donat la benvinguda a aquestes incorporacions  que ocupen diversos llocs de treball en àrees molt diverses.

Les persones contractades responen als següents perfils: una dinamitzadora del Punt Òmnia, una tècnica orientadora comunitària, que també dona servei a la regidoria d’Educació del consistori local, una tècnica de l’Observatori Econòmic i Social, i un tècnic d’emprenedoria. Aquestes incorporacions són fruit de l’aposta ferma de la Fundació Barberà Promoció per generar ocupació i captar talent entre la ciutadania del municipi i rodalies.

Categories
Subscriu-te a Persones