ACTIC (Acreditació de Competències en les Tecnologies de la Informació i la Comunicació) és una certificació que avalua les competències digitals que té una persona sobre el domini de les TIC i l'emet la Generalitat de Catalunya segons els tres nivells existents: 1 (bàsic), 2 (mitjà) i 3 (avançat). L'obtenció d'aquest certificat (prèvia realització de prova presencial) acredita un nivell estandarditzat de competències genèriques, és una garantia de domini de les TIC i es valora com a mèrit per a accedir a molts llocs de treball públics a Catalunya.

 

Et recomanem apuntar-te per a acreditar les teves competències digitals! A continuació, trobaràs enllaços a material didàctic gratuït per a la preparació de les proves:

  • Qüestionari inicial d'avaluació de nivell: és el primer pas en la preparació per a obtenir la certificació ACTIC. Aquí veuràs com està estructurada tota la plataforma i després accediràs a un qüestionari que servirà per a valorar el teu nivell.
  • Ateneu.XTEC: wiki de material gratuït de preparació dels 3 nivells ACTIC elaborat pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.
  • Preparacioactic.cat: cursos públics de formació en línia sobre les proves ACTIC. Inclou formació gratuïta per a la preparació del ACTIC de nivell bàsic (12 h. de durada). Altres nivells: amb cost.
  • Test d'exemple en Educaplay: model de test elaborat per una persona usuària sobre algunes competències digitals corresponents al nivell bàsic.
  • XTEC Educació Adults COMPETIC: lloc web del Departament d’Ensenyament de la Genearlitat de Catalunya on podràs accedir a recursos per a preparar els 4 cursos COMPETIC (inicial, 1, 2 i 3). El COMPETIC té equivalència amb el ACTIC (més info aquí) pel que ens ajudarà a la nostra preparació.
  • Blog COMPETIC: compta amb una recopilació de material sobre el temari del COMPETIC 1, 2 i 3.

 

Altres recursos formatius:

 

 

Recorda que la Fundació Barberà Promoció és centre examinador ACTIC
MÉS INFORMACIÓ I/O INSCRIPCIONS A LA PROVA ACTIC:
https://actic.gencat.cat/es/inici/index.html

“Les grans oportunitats neixen d'haver sabut aprofitar les petites”

Bill Gates