Cultura Emprenedora a l'Escola (CuEmE)

 

 1. En què consisteix.

Cultura emprenedora a l’escola (CuEmE) és un programa impulsat per la Diputació de Barcelona (DIBA) on durant un curs escolar, l'alumnat crea i gestiona una cooperativa escolar amb el recolzament de la comunitat educativa, l'administració local i altres agents socials de la seva localitat.

El programa conclou al final del curs escolar amb la venda en el Mercat Setmanal dels productes que previamente han fabricat.

 

 1. A qui es dirigeix.

Va dirigit a l'alumnat de cicle superior de primària.

Aquest curs 2021/22, a Barberà del Vallès, els i les alumnes de 5è de primària de l’escola del Bosc duran a terme el projecte emprenedor.

 

 1. Objectius
 • Fomentar l’esperit emprenedor entre el jovent.
 • Potenciar les competències bàsiques i clau de l’alumnat, seguint amb la metodologia educativa per projectes amb la que es treballa a les escoles.
 • Reforçar valors com la solidaritat, la igualtat d’oportunitats i l’equitat. Fomentar el CuEmE com una eina d’inclusió social.
 • Treball en xarxa i arrelat al context local

 

 1. Què oferim/què fem?

Des de l’Àrea d’Assessorament Empresarial de la Fundació Barberà Promoció, liderem la implementació del programa CuEmE de la Diputació de Barcelona al nostre municipi.

Fem feina de manera transversal i coordinada amb les escoles, la Regidoria d'Educació, i amb altres agents locals per acompanyar en el procés de creació i desenvolupament de les cooperatives i així vincular el projecte amb l'entorn.

A les escoles:

Des de la Fundació Barberà Promoció acompanyem a les escoles en la implementació del programa, oferint suport tècnic, tallers i altres recursos al llarg de tot el curs escolar.

La Diputació de Barcelona posa a l’abast dels municipis:

 • Recursos materials per elaborar a l’aula en cada una de les 8 fases del programa.
 • Formació certificada per la Generalitat de Catalunya per als docents i tècnics

Als i les alumnes:

Difondre els valors del model cooperatiu:

 • Gestió democràtica i participativa
 • Promoure els valors com la solidaritat, la igualtat d’oportunitats i l’equitat.
 • Reforçar la responsabilitat social

També oferim un canal de comunicació directa amb el tècnic de referència del Programa CuEmE per a resoldre qualsevol dubte que pugui sorgir a les cooperatives escolars.

 

 1. Calendari

L’execució del programa es du a terme entre els mesos d’octubre i maig/juny del curs escolar, preferentment amb els infants de 5è de primària.

 

 1. Com participar-hi

Si la teva escola està interessada en participar el curs vinent, pots contactar amb nosaltres i obtenir més informació al correu electrònic autocupacio@barberapromocio.cat

 

 


Tornar a Projectes en curs