El 20 d’abril es va celebrar la I Jornada de l'Escola CEP - Cultiu d'Empoderament Professional i Personal - APUNTA'T I PARTICIPA-HI:

Els tallers que ofereix l'Escola CEP en els mesos d'abril i maig són:

 

A partir del mes de juny oferirà molts d'altres tallers que es van presentar el dia de la I Jornada de l'Escola CEP.

 

 

 

 

Contacta amb l'Escola CEP i PARTICIPA-HI!

orientacio@barberapromocio.cat

T - 93 719 28 37 (ext. 712)

Servei d'Orientació Sociolaboral i Dinamització Comunitària - Fundació Barberà Promoció

 

L’Escola CEP és una eina d’intervenció sociolaboral que:

- Potencia que cada persona pugui descobrir les competències i interessos que té i aprengui a valorar-les i a valorar-se. 
- Potencia el vincle social entre les persones del municipi i l’enfortiment del seu paper social, com elements claus per la millora de l’ocupabilitat 
- Ofereix tallers per aprendre com fer cerca de feina i/o formació, complementant-se amb el Servei de Feinateca a la carta de Barberà Promoció, que és el servei que acompanya en la cerca activa i ofereix recursos per fer-la, i que s’hi pot participar, si es desitja, de manera paral·lela a les activitats de l’Escola CEP. 

El dia 20 d’abril, en la realització de l Jornada de l’Escola CEP, es va explicar que ofereix a les persones del municipi un Servei d’Orientació Sociolaboral i Dinamització Comunitària centrat en les persones i per a les persones, on el creixement personal i el sentiment de pertinença a la comunitat són objectius fonamentals que s’hi treballen.

És una iniciativa innovadora dins del món de l’orientació sociolaboral, utilitzant eines com l’horta, la música, el tastet d’habilitats, els arts i oficis, les activitats per créixer fent comunitat. 

L’escola CEP entén que per orientar a la persona en la cerca de feina , formació o recursos del municipi que li calguin, moltes vegades, i degut a com està la situació socioeconòmica, li cal enfortir-se de manera integral i no n’hi ha prou en formar-se en com fer un CV o una entrevista de feina .... 

En l’escola CEP es treballa amb l’analogia de les plantes i les persones:

- Cultivar i cuidar bé una planta fa que millori el seu creixement i la collita. 
- De la mateixa manera, si les persones ens cuidem i compartim amb altres persones, de segur que també estem millor, creixem personalment i fem créixer la comunitat on vivim  

L’Escola CEP és un dels resultats del projecte “Hort de la Torre d’En Gorgs: sembrem oportunitats, cultivem el futur” que es va iniciar ara fa 2 anys. 
El 20 d’abril també es va celebrar el segon aniversari d’haver iniciat el projecte. 

Al llarg de la jornada es van realitzat diverses activitats com:
- Presentació de la metodologia i objectius de l’Escola CEP
- Mostra dels diversos projectes i resultats assolits per l’impuls del projecte “Hort de la Torre d’En Gorgs: sembrem oportunitats, cultivem el futur” des de fa 2 anys que es va iniciar. D’entre aquests va haver-hi una mostra en directe al jardí per part de l’alumnat de PFI Auxiliar de vivers i jardins va oferir un taller de composició de roses i de grup de dones del projecte Hort Socials que van oferir un taller de planter d’enciam, així com un mural explicatiu del projecte 
- Lectura de 2 poemes per part de persones participants a l’Escola CEP, Maria Rosa Jam i Jordi Pobeda inspirats en el que senten que impulsa l’Escola 
- Xerrada La Resiliència: créixer des de l’adversitat a càrrec del filòsof Jordi Grané per tal d’entendre què és la resiliència i com ens pot ajudar a viure millor.
- Presentació del Taller de creació musical per la millora de l’ocupabilitat, que va iniciar-se aquest hivern i que en el mes de març i abril també ha col·laborat en la docència l’artista i cantautor Oriol Tramvia, que ja va participar en la festa final de la inauguració de l’hort de la Torre d’En Gorgs fa 2 anys. 
Actualment Oriol Tramvia ha contribuït a donar empenta al Taller musical de l’Escola CEP i ha creat, amb tot el grup de persones que hi participen, una cançó de la Torre d’En Gorgs anomenada “La Torre de Barberà” tot recuperant el patrimoni històric que representa la torre en el municipi i el passat agrícola de Barberà i que es va estrenar en l’acte final de la jornada.
Abans d’estrenar-la el grup del taller musical va recitar un resum de la història de la masia de la Torre d’En Gorgs que també havien estudiat dins del taller 
- Es van lliurar els primers Diplomes d’Horticultura a partir de la formació realitzada a l’hort de la Torre d’En Gorgs que es va inaugurar fa 2 anys, un total de 47 i els primers de molts que vindran. 

L’Alcaldessa Silvia Fuster va inaugurar la jornada i va desitjar:
Mans a la terra Escola CEP, a sembrar oportunitats i cultivar el futur de Barberà !!

 

 

Comparteix aquesta notícia