Un exalumne del PFI Auxiliar en fontaneria, calefacció i climatització, explica la seva experiència a l’alumnat del PFI Auxiliar de vivers i jardins

Francisco Aguilera ha relatat a les persones participants del programa la seva experiència formativa i laboral després del seu pas per Barberà Promoció

Aquest 23 de novembre l’alumnat del PFI Auxiliar de vivers i jardins de la Fundació Barberà Promoció ha rebut la visita d’en Francisco Aguilera, un exalumne de la promoció de l’any 2009 del mateix programa, qui ha explicat la seva experiència formativa i professional amb l’objectiu de motivar al jovent a continuar estudiant i assolir nous objectius sociolaborals.

Sota el nom de ‘La xerrada de l’exalumne’, Francisco ha explicat a les persones participants com va arribar a fer el PFI, perquè li va servir, a més de destacar la importància de continuar formant-se i assolir petits objectius dia rere dia, afirmant que aquesta és “l’única manera de reivindicar-se i tenir l’opció d’accedir a una feina millor”. L’exalumne també ha destacat la necessitat de tenir una mentalitat positiva de cara a la formació i a la cerca de feina, deixant clar que “si es vol, es pot”.

Aquesta activitat es realitza dins del projecte Full de ruta de la Diputació de Barcelona i s'emmarca en l'estratègia per afavorir la reducció de l'abandonament escolar prematur (AEP) i facilitar les transicions educatives a través de l'orientació, que es va iniciar el 2014 dins el Pla pilot d'orientació 2014-2016.

Els Programes de Formació i Inserció tenen una durada de 1.000 hores i té com a objectius facilitar la inserció laboral d’aquest alumnat i, sobretot, la continuïtat al sistema educatiu reglat en el curs 2018-2019.

Aquesta formació està autoritzada pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i està cofinançada per la Fundació Intermèdia i la Diputació de Barcelona.

Categories: 

Comparteix aquesta notícia