Sortides formatives de l’alumnat del Certificat de Professionalitat d’Auxiliar de vivers i jardins

L’alumnat del curs de Formació Professional per a l’Ocupació d’Activitats auxiliars a vivers, jardins i centres de Jardineria ha tingut l’oportunitat de fer dues sortides formatives als vivers Sala Graupera i Corma.

El motiu i objectiu principal de la sortida ha estat poder observar el funcionament d’una empresa de viverisme i una de venda de planta al professional, dotant així a l’alumnat, d’una visió real i clara de les professions que deriven del sector agrari.

Visita  de l’alumnat al viver Sala Graupera. Foto: Hugo Fernández

Els 15 estudiants han tingut l’oportunitat d’observar in situ tots els productes relacionats amb la jardineria que hi ha al mercat; o han pogut conèixer de primera mà les diferents infraestructures possibles per jardins d'interior i exterior, o els materials i mitjans utilitzats en la seva construcció. També han pogut aprendre a identificar els diversos tipus de substrat o els diferents sistemes de reg i drenatge, entre molts altres temes.

Foto: Hugo Fdez

Vivint i experimentant aquestes diferents situacions i tasques de la professió, l’alumnat ha pogut posar en pràctica els coneixements adquirits durant el curs de formació que van iniciar el passat mes de març. El curs, de 370 h. totals de durada, està totalment subvencionat pel Servei d’Ocupació de la Generalitat de Catalunya i inclou:

  • Continguts de l’especialitat (amb pràctiques formatives a la Torre d’en Gorgs i altres  jardins i zones verdes  del municipi)
  • Formació complementària en prevenció de riscos laborals-inserció laboral-sensibilització mediambiental-igualtat de gènere
  • 80 h. de pràctiques en empreses
  • Obtenció d’una titulació oficial de Certificat de Professionalitat
Categories: 

Comparteix aquesta notícia