El projecte observatori de trajectòries i transicions com a exemple de mesura contra l’abandonament escolar prematur de la Plataforma Zero Abandonament impulsada per la Fundació Bofill

Participem a la Jornada de presentació de la Plataforma Zero Abandonament, impulsada per la Fundació Bofill amb l’objectiu d’aportar coneixement sobre l’abast, les característiques i les conseqüències de l’abandonament escolar prematur, així com propostes de política pública i mesures dirigides específicament a erradicar aquest problema a Catalunya.

En aquesta jornada, el projecte “L’Observatori de trajectòries i transicions educatives”, implementat per l’Ajuntament de Barberà del Vallès i impulsat per la Fundació Barberà Promoció es va posar com a exemple i referent d’una mesura municipal per lluitar i combatre l’abandonament escolar prematur. Per això mateix, el personal tècnic del projecte junt amb 4 joves participants, van assistir a l’acte acompanyats pel 1er tinent d’alcaldia i regidor d’educació, el Sr. Daniel González Cabrera amb l’objectiu de compartir i difondre l’acompanyament i suport que s’està realitzant al jovent participant i les seves famílies.

En especial, cal destacar la participació de la jove barberenca Nerea Redondo en la taula rodona que es va realitzar amb altres 3 joves d’altres municipis, on van compartir amb tota l’audiència de l’acte les seves experiències i trajectòries vitals i formatives. També van participar l’Idaira Oliver i l’Alejandro Eliel a la ronda d’experiències posteriors.  Aquestes vivències van servir per fer visible els eixos de millora i els reptes a superar per reduir l’abandonament escolar prematur. Des de la Fundació Barberà Promoció, volem agrair especialment a aquest jovent la seva participació en aquesta jornada.

El projecte de “l’Observatori de trajectòries i transicions educatives” es porta a terme amb el suport de l’Ajuntament de Barberà del Vallès i de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Categories: 

Comparteix aquesta notícia