PREPARA’T PER A LA PROVA ACTIC!

 

L’ ACTIC (Acreditació de Competències en les Tecnologies de la Informació i la Comunicació) és una certificació que avalua les competències digitals que té una persona del domini de les TIC i ho emet la Generalitat de Catalunya segon els tres nivells existents: 1(bàsic), 2 (mitjà) i 3 (avançat). L'obtenció d’aquest certificat (prèvia  realització de prova presencial) acredita un nivell estandaritzat de competències genèriques, és una garantia de domini de les TIC i es valora com a mèrit per accedir a molts llocs de treball públics a Catalunya.

Et recomanem aprofitis aquest temps de confinament per preparar-te la  prova ACTIC! Tot seguit trobaràs hipervincle a material didàctic gratuït per la preparació de les proves:

  • Qüestionari inicial d’avaluació del nivell: és el primer pas en la preparació per a obtenir la certificació acTIC. Aquí veuràs com està estructurada tota la plataforma i després accediràs a un qüestionari que servirà per valorar el teu nivell. 
  • Ateneu.XTEC: wiki de material gratuït de preparació dels 3 nivells ACTIC elaborat pel Departament d’Ensenyament
  • PreparacioACTIC.cat: cursos públics de formació on-line sobre les proves ACTIC. Inclou formació gratuïta per a la preparació de l’ACTIC de nivell bàsic (12 h. de durada). Altres nivells: amb cost.
  • Test d’exemple a Educaplay: és un un test elaborat per una persona usuària sobre algunes competències digitals corresponents al nivell bàsic.
  • XTEC Educació Adults COMPETIC: lloc web del Departament d’Ensenyament on podràs accedir a recursos per preparar els 4 cursos COMPETIC (inicial12 i  3).  El COMPETIC té equivalència amb l’ACTIC (més info aquí) pel que ens ajudarà per a la nostra preparació.
  • Blog COMPETICcompta amb amb recull de material  sobre el temari del COMPETIC 12 i 3 

Altres recursos formatius:

 

Recorda que la Fundació Barberà Promoció és centre examinador ACTIC

MÉS INFORMACIÓ I/O INSCRPCIONS A LA PROVA ACTIC: https://actic.gencat.cat/ca/inici/

 

Les grans oportunitats neixen d’haver sabut aprofitar les petites”

Bill Gates

Comparteix aquesta notícia