OrientaGarden curs 2022-23

Iniciem un any més el Projecte OrientaGarden, un programa on un expert en jardineria guiarà i assessorà a diferents grups d’alumnes d’entre 1r i 3r d’ESO dels instituts de Barberà del Vallès: Bitàcola, Can Planas i La Romànica i l’institut escola Can Llobet envers activitats relacionades amb els jardins, zones verdes i horticultura.

A través d’aprenentatges vivencials, els i les joves tindran cura del manteniment de les instal·lacions dels seus centres, i alhora, rebran orientació i acompanyament per definir el seu itinerari formatiu i projecte de vida. Així doncs, l’alumnat aprendrà tasques com la neteja i habilitació dels espais; gestió de l’hort escolar: sembrar i fer la collita; podar la vegetació i utilitzar maquinària especialitzada; construir jardineres i bancals amb palets, entre altres activitats.

L’objectiu del projecte és acabar orientant als i les joves cap a la seva tria i continuïtat educativa i professional, tot potenciant valors com el treball en xarxa, el sentit de pertinença i de comunitat amb un grup, i el respecte i cura de la naturalesa.

A les jornades de presentació del projecte van assistir l’alcalde, Sr. Xavier Garcés, i el regidor d’Educació, Sr. Daniel González.

OrientaGarden és un projecte cofinançat per la Diputació de Barcelona (DIBA) i l’Ajuntament de Barberà del Vallès.

Visita de l'alcalde a la presentació del projecte a l'alumnat

Comparteix aquesta notícia