Oberta la convocatòria del Programa Formació Professional Ocupacional Dual per l’any 2022


Programa Formació Professional Ocupacional Dual per l’any 2022

 

Des del Servei Municipal d’Ocupació de l'Ajuntament de Barberà del Vallès informem que s’obre la convocatòria del Programa Formació Professional Ocupacional Dual per l’any 2022, finançat pel Servei d'Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu. 

L'objectiu principal d'aquest programa és facilitar a les persones joves en situació d'atur sense qualificació o nivell formatiu baix i amb més dificultats d'accedir al mercat laboral, la millora de la seva ocupabilitat mitjançant la formació dual d'un certificat de professionalitat i un contracte de formació i aprenentatge.

 

A QUI VA DIRIGIT?

La convocatòria pretén donar resposta a les necessitats d’empreses de personal format en unes competències tècnico-professionals determinades.

 Va adreçada a persones joves d'entre 16 i 29 anys de Barberà del Vallès i rodalies que comptin amb els requisits per a seguir un certificat de professionalitat, amb dificultats d'accedir al mercat laboral, i preferentment sense qualificació professional o un nivell de qualificació baix.

Les persones destinatàries hauran d'estar inscrites com a demandants d'ocupació no ocupades (DONO) de manera prèvia a la data d'inici de la relació laboral i hauran de complir tots els requisits legals per poder formalitzar un contacte de treball en el moment de la seva signatura.

 

OBJECTIUS DEL PROGRAMA

Amb l'objectiu de donar resposta a les necessitats del mercat laboral, la formació professional dual aposta per augmentar la col·laboració entre els centres de formació professional i les empreses, en el procés formatiu dels alumnes.

L'alumne rep part de la formació en el centre de formació professional. L'altra part l'obté mitjançant les activitats formatives i productives en l'empresa. La flexibilitat organitzativa de la formació professional permet acordar, mitjançant un conveni entre el centre i l’empresa, aquesta distribució de la formació.

L'estada a l'empresa es divideix en dues fases:

  • En la primera, l'alumne s'hi incorpora per realitzar unes pràctiques i adaptar-se al funcionament de l'empresa.
  • En finalitzar aquest període, s'inicia l'estada remunerada en modalitat de contracte o de beca, atenent als criteris d'accés prèviament acordats entre l'empresa i el centre de formació.

 

INFORMACIÓ I INSCRIPCIONS

Si desitges més informació, o ets empresa i tens necessitats formatives del personal no cobertes, pots consultar la nostra pàgina web https://www.barberapromocio.cat/ca/empresa/subvencions-bonificacions-formacio o contactar amb nosaltres a:

FUNDACIÓ BARBERÀ PROMOCIÓ

Àrea Ocupació-Formació-Emprenedoria 

formacio@barberapromocio.cat – 937192837 (extensió 715) - 662309829

 

 

 


Categories: 

Comparteix aquesta notícia