Nova oferta formativa de la Fundació Barberà Promoció en el sector Químic-Farmacèutic-Plàstics i Afins

Amb l’objectiu de millorar l’ ocupabilitat de les persones aturades en el sector esmentat   la Fundació Barberà Promoció iniciarà properament nous cursos subvencionats, en concret FARMA_INDÚSTRIA 4.0 i OPERADOR/A DE CARRETONS DE MANUTENCIÓ 

Els ajuntaments de Terrassa, Rubí, Castellbisbal i Barberà del Vallès juntament amb la subvenció de la Diputació de Barcelona, estan executant la tercera edició del Projecte POIL-FENTXARXA, programa de foment de l’ocupació a la indústria local. Aquest projecte té com un dels seus objectius promoure l’ocupabilitat i millorar la inserció laboral de les persones en el sector Químic, Farmacèutic, Plàstics i Afins, tant de la indústria tradicional com la nova indústria 4.0.

L’ oferta formativa prevista és:

  • Curs  Farma_Indústria 4.0 de 400 hores de durada (120 h. de pràctiques en empreses) adreçat a 15 persones, amb inici previst el 10-06-19 i finalització prevista el 13-11-19 i horari de dilluns a divendres de 9:15 a 14:15 h. L’objectiu del curs és dotar a l’alumnat de les competències tècnic-professionals adequades per tal de realitzar les operacions del procés de fabricació de productes farmacèutics. També es proporcionaran els coneixements bàsics i una visió general de l’aplicació de la indústria 4.0 a la indústria farmacèutica, entre altres.

El programa del curs té els següents mòduls:

  • El.laboració de productes farmacèutics i afins (222 h)
  • Indústria 4.0 (40 h)
  • Lean Manufacturing (8 h)
  • Operador/a Certificat de carretons de manutenció (16 h)
  • Formació complementària (10 h)
  • Pràctiques professionals no laborals (120 h)

Aquesta formació es durà a terme a les instal·lacions de la Fundació Barberà Promoció, l’Institut de la Romànica (laboratori de farmàcia) i les instal·lacions del centre tecnològic EURECAT.

Actualment estem en procés de detecció de necessitats de les empreses del sector, per tal d’assegurar la màxima inserció laboral de l’alumnat participant.

  • Formació en Operador/a de carretons elevadors  (5 edicions), de 16 hores de durada i 10 alumnes per edició. Aquesta formació dóna compliment a: la Llei de Prevenció de Riscos Laborals 31/1995, el Reial Decret 1215/97 i la Norma UNE: 58451-2016. La 1ª edició s’iniciarà el 31-05-19 i la darrera edició finalitzarà el 25-10-19.

Més informació i/o inscripcions:

Fundació Barberà Promoció: 937 19 28 37-ext.720   lourdes.ruiz@barberapromocio.cat

 

 

Categories: 

Comparteix aquesta notícia