METALLVALLÈS: Una oportunitat per a la formació i inserció en el sector!

El passat mes de novembre va tenir lloc durant els dies 15 i 22, el darrer curs d’Operador Certificat en Carretons Elevadors d’aquest any 2019. Aquest darrer curs es va portar a terme dins del Projecte MetallVallès (finançat per la Diputació de Barcelona en el marc del projecte OIL), aquesta és la seva tercera edició. El principal objectiu d’aquest programa és facilitar als usuaris/es inscrits/es, els recursos necessaris per a millorar la seva ocupabilitat i aconseguir la seva inserció laboral en el sector del metall, molt present al nostre municipi.

El divendres 22 de novembre, durant la darrera sessió pràctica del curs vam tenir l’oportunitat de parlar amb un dels beneficiaris del programa, en R.S.N. Tal com ens explica, ha treballat durant molts anys en una important empresa del metall, la qual es va traslladar de localitat, però malgrat els anys que va treballar no disposava d’acreditació per a fer servir un carretó elevador. Ara, en la seva recerca de feina ha estat conscient de que moltes empreses demanen disposar d’un carnet d’operador de carretons i la Fundació Barberà Promoció mitjançant el Projecte MetallVallès l’ha donat l’oportunitat d’obtenir aquesta acreditació que “l’ajudarà a aconseguir una feina en el sector”, segons ens ha manifestat.  També ens ha comentat que ha participat en altres accions formatives dins del Projecte i que recomana a altres persones en la seva situació que hi participin.

Al llarg de l’any 2019 s’han impartit diferents accions formatives dins del marc del metall, totes elles molt demandades i amb una alta participació de dones, com: Muntatge d’estructures fixes i desmuntables, Interpretació de plànols, Mecanitzats i CNC, Soldadura d’estructures metàl·liques, Prevenció de Riscos Laborals al metall i  Metrologia industrial. De cara al 2020, està previst l’inici d’un nou curs de carretons, també dins del Projecte MetallVallès, els dies 10 i 17 de Gener.

Més informació i/o inscripcions:

Fundació Barberà Promoció:

937 19 28 37  - formacio@barberapromocio.cat

Categories: 

Comparteix aquesta notícia