Més de 200 alumnes dels instituts Bitàcola i la Romànica participen en les jornades COB d’orientació professional, a la Torre d’en Gorgs

Més de 200 joves de tercer dels instituts públics Bitàcola i la Romànica de Barberà del Vallès han participat durant uns dies a les jornades d’orientació professional COB, que hem celebrat a la Torre d’en Gorgs.

L’objectiu d’aquestes trobades és oferir als i a les joves barberenques eines perquè puguin decidir quin camí professional prendre, ja que d’aquí poc faran el salt als estudis post-obligatoris, i els caldrà preparar-se pel món laboral.

Durant 3 dies, aquests alumnes han tingut l’oportunitat de “treballar”, per unes hores, com si fossin professionals dels àmbits que avui dia tenen més sortides laborals: una infermera els ha ensenyat a prendre’s la pressió, a auscultar-se i tècniques de reanimació; han fet tallers de cuina elaborant diferents receptes (gràcies a la donació de xocolata per part de Chocolates Solé, els joves han preparat creps); han produït i editat un reportatge audiovisual; han practicat activitats físiques i esportives de la mà d’un entrenador; amb agents de la Policia Local i els Mossos d’Esquadra han après a enfrontar-se a situacions en les quals està en joc la seguretat de les persones; i, d’una manera divertida, tot fent bombolles de sabó de colors, han entès algunes de les potencialitats de la química.

El COB no hauria estat possible sense els i les alumnes de Vivers i Jardins de la fundació, que durant aquests dies s’han convertit en professors! Han ensenyat als joves  les tasques bàsiques d’un jardiner o jardinera.

Els valors també han estat els protagonistes, aquests dies: són clau per treballar en una feina, especialment en aquelles que tenen a veure amb la cura de les persones, o per engegar un negoci que tingui un accent social. En aquest sentit, hem dedicat alguns dels tallers a la confiança i al treball en equip, i a sensibilitzar sobre la importància de l’economia social.

Els dies 1, 2 i 3 d’abril se celebrarà a la Torre d’en Gorgs una segona edició de les jornades COB, en aquesta ocasió amb la participació de l’alumnat de l’institut Can Planas.

Les jornades les han organitzat de manera conjunta la Fundació Barberà Promoció i l’Ajuntament de Barberà del Vallès.

El primer tinent d’alcalde, Daniel González, i la directora tècnica de la fundació, Maite Morales, van assistir a la cloenda de les jornades, que es va celebrar a la sala Cellers de la Torre d’en Gorgs.

Seguiu el fil d’aquesta notícia a les nostres xarxes socials: Facebook | Twitter | Youtube

 

 

 

 

 

 

 

Categories: 

Comparteix aquesta notícia