L'OrientaGarden premiat com a Bona Pràctica

El projecte "OrientaGarden - Cultivem el nostre institut per generar oportunitats", impulsat per l'Ajuntament de Barberà del Vallès, la Diputació de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona, amb la col·laboració dels instituts de la ciutat, ha estat premiat en la categoria de prevenció i intervenció front l'absentisme escolar en municipis de més de 20.000 habitants del VII Concurs de Bones Pràctiques Municipals, organitzat pel Ministerio de Educación y Formación Profesional i la Federación Española de Municipios y Provincia.

El projecte barberenc busca orientar i acompanyar l'alumnat en el procés de construcció de trajectòries personals d'èxit educatiu, acadèmic, personal i social, així com evitar l'absentisme i l'abandonament escolar prematur, i impulsar la continuïtat formativa del joven participant.

Des de la seva posada en marxa, durant el curs escolar 2020-2021, hi ha participat un total de 101 alumnes entre 1r i 3r d'ESO dels quatre instituts de Barberà del Vallès: Bitàcola, Can Planas, Can Llobet i La Romànica.

L'OrientaGarden ha estat l'únic projecte premiat de Catalunya. En aquest, una persona experta en jardineria assisteix setmanalment a cada institut per realitzar tasques de manteniment dels espais verds i implementar nous espais paisatgístics amb l'alumnat. A banda, en aquestes sessions, una persona orientadora acompanya al jovent en el procés de presa de decisions per tal que aquestes siguin meditades i realistes en relació a la seva educació, formació i opcions de treball.

El divendres, 24 de març, l'alcalde de Barberà del Vallès, Xavier Garcés Trillo, el regidor d'Educació, 1a infància i família, Daniel González Cabrera i personal tècnic de l'Ajuntament han viatjat a Madrid a recollir el premi durant la jornada de presentació dels projectes premiats en el VII Concurs de Bones Pràctiques Municipals en la prevenció i intervenció front l'absentisme i en la millora de la convivència escolar.

 

 

Categories: 

Comparteix aquesta notícia