Lliurament de diplomes dels cursos del Programa Complementari de Foment d'Ocupació

El passat divendres 15 de febrer es va celebrar a la Sala Celler de la Torre d'en Gorgs, l'acte de lliurament de diplomes a l'alumnat dels cursos que formen part del Programa Complementari de Foment a l'Ocupació Local 2017-2018, de la Diputació de Barcelona, realitzats a través de la Fundació Barberà Promoció.

Els diplomes van ser lliurats per l'alcaldessa de Barberà del Vallès, Sílvia Fuster Alay; la regidora d'Ocupació, Sandra Ramos Montesinos, i el regidor d'Educació, Juan Antonio Grimaldo Dueñas. A l'acte van assistir també la gerència, personal tècnic i l'equip formador de Barberà Promoció, així com personal tècnic de Sabemsa, d'Educació, de Serveis Socials i representants de les empreses proveïdores de formació.

Un total de 66 alumnes han assolit amb satisfacció els cursos d'Informador/a energètic; Monitor de temps lliure en l'especialització de vetlladora; Muntatge i manteniment de xarxes d'aigua; Neteja, Manipulació d'aliments i operador/a de carretons, i Vigilant de seguretat.

L'acte es va iniciar amb la benvinguda per part de la regidora d'Ocupació, Sandra Ramos Montesinos, que després de posar de manifest el profitós treball realitzat a tots els cursos, es va centrar en la presentació de les dades del projecte, de les quals va destacar l'alt grau d'aprofitament de la formació, que ha assolit el 97%, 66 alumnes de 68 inscripcions, amb un 50% de grau d'inserció laboral de les accions que tot just van finalitzar a 31 de desembre de 2018. La regidora va encoratjar a l'alumnat a seguir formant-se i desenvolupant accions per a la cerca de feina efectiva.

Després del visionat audiovisual resum dels diferents cursos, una de les alumnes/treballadores del projecte Vetllador/a va aportar la seva valoració, tot subratllant que aquesta ha estat una experiència molt profitosa per a totes elles, i agraint als i les formadores pel seu interès i involucració, així com a les llars d'infants, centres educatius, centre obert i cursos de natació que van acollir al grup d'alumnes.

L'alcaldessa de Barberà del Vallès, Sílvia Fuster Alay, previ al lliurament de diplomes, va oferir tot seguit unes paraules centrades en les accions que s'han portat a terme des de Barberà del Vallès pel foment de la creació d'ocupació i la promoció de la qualificació professional de les persones aturades, "tan necessàries per a facilitar l'accés al mercat de treball i per al manteniment d'aquest, a mitjà i llarg termini". Al respecte, l'alcaldessa va destacar el desplegament de polítiques d'actuació a través del Programa Complementari de foment de l'ocupació local 2017-2018 i el nou Pla complementari de millora de l'ocupabilitat 2019-2020 de la Diputació de Barcelona, que contribueixen al desenvolupament econòmic del nostre territori. Els cinc projectes que s'han impulsat i que en aquest acte es reconeixien amb el lliurament de diplomes, s'han dissenyat pensant en les necessitats del mercat laboral, i especialment el del nostre municipi.

L'alcaldessa va destacar un per un els diferents projectes, tot posant en relleu les característiques i suports rebuts per a cadascun d'aquests, i les dades d'aprofitament assolides, i agraint la implicació i la voluntat compartides del personal de formació i tècnic de la Fundació Barberà Promoció, dels diferents departaments municipals, empreses com Sabemsa, que hi han col·laborat i treballat, de la Diputació de Barcelona, i especialment de l'alumnat. "Gràcies a les vostres aportacions, Barberà és cada dia una ciutat millor", va concloure.

 

Categories: 

Comparteix aquesta notícia