L’Escola CEP dinamitza la Trobada – Xerrada HXS - Horta per la Xarxa Social

El passat dijous 14 de novembre, dins del bloc d’activitats “Creixem fent comunitat” que dinamitza l’Escola CEP es va realitzar la xerrada-trobada “Horta per la Xarxa Social” a la Torre d’En Gorgs.

L’objectiu de la trobada era enxarxar a les persones que han participat als tallers d’Horta CEP amb altres persones i agents que es dediquen a l’horticultura dins del municipi, i així potenciar el vincle social com a factor clau per activar-se i millorar l’ocupabilitat.

Més de 20 persones van participar a la trobada, des de les persones participants als diversos Tallers d’Horta de l’Escola CEP, participants de les dos edicions del projecte de  l’Hort de Gea,   la Tècnica municipal de Salut, el Tècnic de Dinamització d’Horta municipal, representant del projecte de l’hort de l’Escola Marta Mata, representant de l’horta urbana de Cal Pinxo, un veí que es dedica a l’estudi de les plantes medicinals, fins a tècnics-tutors de l’Escola CEP i dinamitzadors de la trobada.

Durant les dues hores que va durar la xerrada, es va reflexionar sobre el potencial de l’horta com a eina de vincle social, d’activació i de sensibilització d’hàbits saludables en l’alimentació. A més, també es va fer un repàs dels diferents espais hortícoles del nostres municipi i es va començar a fer xarxa entre les persones assistents.

Per acabar, es va fer una visita a l’Hort de la Torre d’En Gorgs, on les persones participants del Taller d’Horta CEP que s’està fent actualment van fer d’amfitriones i van explicar breument el seu funcionament, les varietats que es cultiven actualment i també van presentar la cadira CEP que està sota l’hort de la Torre d’En Gorgs i que observa totes les activitats que s’hi fan, així com simbolitzar les persones que hi assisteixen.

Les valoracions i les sensacions de les participants va ser molt positiva. Es va remarcar la importància de compartir espais d’intercanvi d’experiències, aprenentatge i enxarxament com aquest, i es va animar a donar-li continuïtat en el futur.

 

 

Si vols participar en la propera trobada

 posa’t en contacte !!

Cr. Torre d’En Gorgs, 40 08210 Barberà del Vallès

Servei Orientació Sociolaboral i Dinamització Comunitària

T. 937192837 Ext. 712  /  orientacio@barberapromocio.cat

 

L’Escola CEP està subvencionada per l’Ajuntament de Barberà del Vallès, la Fundació Barberà Promoció, el projecte Hort de la Torre d’En Gorgs - Mesura Activa de Inserció - de la Diputació de Barcelona, el programa UBICAT de la Servei d’Ocupació de Catalunya i el programa SLOASI del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.

 

Categories: 

Comparteix aquesta notícia