L’alumnat del PFI d’Auxiliar de vivers i jardins inicia dos projecte APS: “Creixem entre plantes” i “Cultiva’t”

Enguany, l’alumnat del PFI – Programes de Formació i Inserció en l’especialitat “Auxiliar de vivers i jardins” de la Fundació Barberà Promoció ha iniciat dos projectes APS en el mes de gener.

D’una banda, el passat 9 de gener van iniciar el projecte “Creixem entre plantes”. Aquest és el tercer curs que es porta a terme aquest projecte en el que s’estableix una relació tridireccional d’aprenentatge entre l’alumnat del PFI, els infants de les llars d’infants de La Baldufa, La Blava i El Bosquet (aquesta darrera llar s’incorpora per primera vegada en el projecte) i l’alumnat de 1er d’ESO de l’INS Bitàcola. Aquest projecte finalitzarà al juny de 2019.

D’altra banda, el passat 14 de gener van iniciar un nou projecte batejat amb el nom de “Cultiva’t”. Aquest projecte es realitza conjuntament amb l’INS La Romànica i consisteix en la reactivació de l’hort de l’institut, donant suport en la seva creació i manteniment. Aquest projecte consta de 2 fases. La primera en la qual participa el PFI, és la fase de creació de l’hort i és té previsió que finalitzi a l’abril de 2019. La segona fase s’iniciarà un cop posat en marxa l’hort i consistirà en el desenvolupament d’accions de dinamització i manteniment d’aquest. 

Aquests projectes es realitzen emprant la metodologia d’aprenentatge-servei (APS), a través del qual l’alumnat de Barberà Promoció millora els seus aprenentatges referents a coneixements, capacitats, destreses, actituds i valors morals, i ho fan alhora que actuen com a membres de la comunitat compromesos amb l’entorn.

Els Programes de Formació i Inserció tenen una durada de 1.000 hores i té com a objectius facilitar la inserció laboral d’aquest alumnat i, sobretot, la continuïtat al sistema educatiu reglat en el curs 2019-2020.

Aquesta formació està autoritzada pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i està cofinançada per la Fundació Intermèdia i la Diputació de Barcelona.

Categories: 

Comparteix aquesta notícia