L’alumnat del PFI d’Auxiliar de vivers i jardins de la Fundació Barberà Promoció decora les balconades de l’Ajuntament pel Nadal

Aquest ha estat el sisè Nadal consecutiu en que l’alumnat de la Fundació Barberà Promoció realitza el guarniment de les balconades de l’Ajuntament.

 

El passat 3 i 4 de desembre, l’alumnat del Programa de Formació i Inserció – PFI Auxiliar de vivers va fer el muntatge de la decoració de les balconades de l’Ajuntament de Barberà del Vallès amb motius nadalencs.

 

Un cop van finalitzar el muntatge, l’Alcalde de Barberà del Vallès, Xavier Garcés, va fer un reconeixement a l’alumnat per la feina feta, destacant el valor que té la seva formació, així com la importància que és pel seu futur que es preparin i es formin en una ocupació. Tot seguit, els va agrair i felicitar per la seva col·laboració.

 

Aquest projecte, que porta el nom “Guarnim l’Ajuntament”, es realitza emprant la metodologia d’aprenentatge-servei (APS), a través del qual l’alumnat millora els seus aprenentatges referents a coneixements i continguts de jardineria i restauració a més de desenvolupar les seves capacitats, destreses i actituds i ho fan alhora que actuen com a membres de la comunitat compromesos amb el municipi.

 

Enguany, degut a la situació d’emergència sanitària provocada pel virus de la COVID19,  la realització d’aquest projecte ha vist modificada les seves fases respectes edicions anteriors.

Així doncs, les fases del projecte han estat les següents:

 

  • 1ª fase – Reunió informativa  que va aplegar a l’alumnat per explicar el projecte i iniciar amb el disseny per confeccionar la decoració de la balconada.

 

  • 2ª fase - Presa de mesures. Enguany aquesta fase no s’ha dut a terme donat que va coincidir amb un període de restriccions per vetllar per la prevenció del virus COVID19. Per tal d’aconseguir les mesures, l’alumnat d’anys anteriors va facilitar aquesta dada a l’alumnat actual.

 

  • 3ª fase – Preparació de la ornamentació. Al llarg de les dues darreres setmanes del mes de novembre i la primera de desembre, l’alumnat es va dedicar a elaborar els ornaments per fer la decoració de les balconades de l’Ajuntament.

 

  • 4ª fase – Muntatge i col·locació i rebuda de l’Alcalde de Barberà del Vallès. El passat 3 i 4 de desembre l’alumnat va procedir a realitzar la instal·lació de les figures als balcons de l’Ajuntament. Enguany, i també amb motiu de prevenció de la propagació del virus COVID19, només van anar 5 alumnes a realitzar el muntatge tot i que han participat un total de 16 alumnes en la seva preparació.  Un cop acabat, l’Alcalde de Barberà del Vallès, Xavier Garcés, els va rebre i va transmetre l’agraïment per la feina feta i va encomanar a aquests alumnes que traslladessin als seus companys i companyes les felicitacions i reconeixement per la tasca realitzada.

 

Amb aquesta acció, l’Ajuntament de Barberà del Vallès consolida la mostra de confiança depositada en l’alumnat jove de la Fundació Barberà Promoció i aposta per una metodologia educativa que genera un impacte positiu en l’aprenentatge de les persones.

 

Els Programes de Formació i Inserció tenen una durada de 1.000 hores i té com a objectius facilitar la inserció laboral d’aquest alumnat i, sobretot, la continuïtat al sistema educatiu reglat en el curs 2021-2022.

 

Aquesta formació està autoritzada pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i està cofinançada per la Diputació de Barcelona, emmarcada dins del Programa complementari de Transicions Educatives, i per la UTE formada per Fundació Intermèdia i Fundació Main i el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), en el marc del programa Noves Oportunitats.

 

Categories: 

Comparteix aquesta notícia