LA FORMACIÓ PROFESSIONAL PER A L’OCUPACIÓ EN ACTIVITATS AUXILIARS DE MAGATZEM, UN CAS D’ÈXIT. Entrevista a Badreddine Dellaj

 

Badreddine va néixer a Casablanca (Marroc) on va viure i treballar com a vigilant i personal de seguretat per a varies empreses franceses. Un 25 de desembre de 2009 va decidir venir a España amb la seva dona i es van instal·lar a Terol (Osca) on va treballar al sector agrícola.  Comenta que no se sentia còmode i va decidir venir a Catalunya: “Jo sóc de ciutat i les coses del camp no són cosa meva”. 

A Barberà coneix la Fundació Barberà Promoció, a la Torre d’En Gorgs,  a 2010, on comença un itinerari personal i professional molt vinculat a les accions i serveis de millora de l’ocupabilitat que s’ofereixen Va decidir fer un canvi de perfil professional amb el suport  de l’equip d’orientació i va formar part de l’alumnat del  curs d’Activitats auxiliars de magatzem-edició FOAP 2018. Un curs que li va permetre l’obtenció del Certificat de Professionalitat oficial, aconseguint també la inserció laboral en l’àmbit de la logística.

Avui, la seva tutora del curs li fa aquesta entrevista:

P: Badreddine, després de deu anys de professió com a personal de seguretat decideixes fer un canvi de perfil professional. Perquè? Ha estat difícil?

R: Vaig veure que no era possible exercir la meva professió aquí ja que la normativa implica la nacionalitat i altres requisits que no reunia i les feines que anaven sortint eren molt poques i precàries. Vaig veure que si no em movia i feia alguna cosa per tenir un títol espanyol no seria ningú. Així que vaig demanar si havia alguna formació que jo pogués realitzar i em vaig inscriure al curs de magatzem.

P: Perquè aquest curs i no un altre? Tenies experiència?

R: Les ofertes que mirava i a les que em podia apuntar eren de logística (mosso de magatzem). Jo havia treballat en una fruiteria fent les comandes i anant a Mercabarna a comprar el gènere per la botiga. Vaig pensar que aquesta experiència em serviria per optar a les ofertes de mosso de magatzem. “Pensava que carregar i descarregar caixes era ser mosso de magatzem” Em vaig equivocar, no era suficient. Les empreses demanaven formació i carnets que jo no podia aportar. Així que vaig decidir que la solució passava per formar-me en aquest sector en el que havia possibilitats de trobar feina.

P: Què tal et va anar el curs? Explica’ns.

R: Molt bé, ara després de la formació em sento més segur a l’hora de buscar feina i sobre tot he fet vincles que m’han ajudat personal i professionalment. Ara el meu Curriculum és millor. I el més important és que tinc un títol oficial i he trobat feina.

El curs et dóna una visió general de les tasques que son pròpies de l’ofici, toques una mica de tot (documentació, maquines, preparació de comandes, etc.)  i és molt important que a l’hora de fer les pràctiques en les empreses t’ho agafis com si fos una feina de veritat. Has de posar en pràctica el que t’ensenyen al curs.

P: Penses que aquest tipus de formació és pràctica? Ho recomanaries?

R: En el meu cas ho vaig veure clar que havia de fer un canvi de professió, aquí no trobava feina de vigilant, i la única forma era fer una formació abans. Les professions s’han d’aprendre i jo em vaig esforçar. Aquest tipus de formació és molt recomanable tot i que es fa curta.

En Badreddine va acabar el curs amb una estada de pràctiques professionals no laborals de 40 h. en una empresa del sector logístic/alimentació on al finalitzar va signar un contracte laboral. A dia d’avui encara hi treballa.

 

Si esteu buscant un canvi  de itinerari laboral, formació per acreditar la vostra experiència laboral o voleu formar-vos en alguna professió emergent la Formació Professional per a l’Ocupació  és la vostra opció.

 

Més informació i/o inscripcions:

FUNDACIÓ BARBERA PROMOCIO

Tel. 93 719 28 37 (ext 731) -  formacio@barberapromocio.cat

 

Comparteix aquesta notícia