JORNADES D’ECONOMIA SOCIAL I SOLIDÀRIA DE BARBERÀ DEL VALLÈS

Entre els dies 12 i 23 de novembre l’Economia Social i Solidària serà la protagonista a Barberà del Vallès. Per segon any consecutiu s’organitzen un conjunt d’activitats on es posarà de relleu la importància d’entendre l’economia des d’un altre punt de vista, aquell que posa en valor la satisfacció de les necessitats de les persones per sobre del lucre. Una economia que es caracteritza per incorporar un conjunt de valors basats en la col·laboració, la democràcia, la solidaritat, l’equitat o el compromís social, entre d’altres.

El dia 12 de novembre tindrà lloc la inauguració de les jornades, que es realitzarà al nou centre de cotreball per persones emprenedores ubicat a la Torre d’en Gorgs. Aquest centre vol tenir un marcat caràcter social, i acollir i impulsar projectes que s’emmarquin en l’Economia Social i Solidària, caminant així perquè Barberà del Vallès es desenvolupi localment també en aquest sentit, el del canvi, la solidaritat i el cooperativisme.  A partir d’aquest espai, la Fundació Barberà Promoció seguirà oferint tots els seus serveis en assessorament empresarial i formació per a persones emprenedores, aportant un valor afegit per ajudar a promoure encara més les iniciatives emprenedores a Barberà.

Les jornades comptaran amb una programació d’activitats diverses: tallers per a persones emprenedores sobre emprenedoria social i cooperativisme, una conferència sobre Economia Feminista, o una exposició sobre els principis bàsics de l’economia social i solidària en són les més destacades. A més a més, entre els dies 12 i 23 de novembre s’oferirà assessorament sobre alternatives de consum al centre de cotreball de la Torre d’en Gorgs, per promoure així un canvi d’hàbits de consum entre la ciutadania, caminant cap a un consum més sostenible, responsable i emmarcat en l’Economia Social i Solidària.

En el marc de l’impuls de l’Economia social i solidària, Barberà del Vallès participa d’un projecte intermunicipal compartit amb els ajuntaments de Montcada i Reixac, Ripollet i Cerdanyola del Vallès. En els darrers tres anys s’han desenvolupat accions vinculades amb el foment de la compra pública responsable, les alternatives de consum i el foment de l’emprenedoria social. En aquest darrer sentit, durant les jornades també es presentarà una guia per l’emprenedoria social, una eina que permetrà a les persones emprenedores a tirar endavant amb els seus projectes.

Podeu consultar tota la programació i fer la inscripció als tallers a: www.barberapromocio.cat/ess

Categories: 

Comparteix aquesta notícia