Important descens de l’atur al municipi de Barberà i al conjunt del Vallès Occidental

Barberà del Vallès és un dels municipis on el descens de persones desocupades ha estat més notori, arribant a les 1.642 i amb una taxa d’atur del 10,5%, la taxa més baixa des de l’inici de la pandèmia.  

El mes de setembre de 2021 ens deixa unes bones xifres quant al nombre de persones desocupades al conjunt del Vallès Occidental. El mes finalitza amb 48.864 persones aturades, el que significa una disminució del 4,6% respecte de l’agost, el que representa 2.378 persones desocupades menys.

Enguany, la caiguda de l’atur ha estat més intensa que la del setembre passat, quan va disminuir un 2,4%. D’aquesta manera, la taxa d'atur registral provisional de la comarca se situa en l’ 11,1%.

L’atur es redueix en vint-i-dos municipis i es manté en un. Entre els municipis amb més persones desocupades, el descens ha estat més intens a Barberà del Vallès, arribant a un total de 1.642 persones en atur. També a altres poblacions com Sant Cugat del Vallès, Santa Perpètua de la Mogoda, Palau-solità i Plegamans i Cerdanyola del Vallès.

Si ens centrem en Catalunya, l’atur disminueix en 12.658 persones (-3,2%) i es situa en 378.470 persones a finals de setembre. Respecte de l’any anterior, el saldo és de 99.731 persones desocupades registrades menys, el que suposa un descens relatiu del 20,9%.

Aquestes dades no inclouen les persones afectades per expedients de regulació temporal d’ocupació al no ser considerades dins la classificació d’atur registrat (Ordre ministerial d’11 de març de 1985, per la que s’estableixen criteris estadístics per a la mesura de l’atur registrat).

Que l’atur segueixi baixant al mes de setembre és un bon indicador, ja que tradicionalment acostuma a ser un mes dolent en termes d’atur en veure’s penalitzat pel final de l’estiu, però en aquesta ocasió ha donat resultats molt positius.

 

 

Comparteix aquesta notícia