Finalitzen les primeres contractacions de 6 mesos del Programa de Treball i Formació

Els plans d’ocupació que es van iniciar al gener d’aquest any finalitzen el seu contracte a finals de juliol, en concret són 10 treballadors que han participat en els següents projectes:

  • Reforç a brigada verda pel manteniment del parc fluvial del riu Ripoll
  • Manteniment de parcs i places
  • Manteniment i reparació de centres educatius
  • Accessibilitat de voreres

Les tasques que han realitzat han estat  actuacions sobre diverses zones lliures i espais verds no enjardinats, de poda d’arbustiva i arbrat, tasques de jardineria en diversos espais municipals i periurbans, serveis de paleta, petites instal·lacions, revestiment i acabats de les llars d’infants i escoles municipals, formació de guals vianants adaptats a tots els vianants, segons la normativa vigent entre d’altres.

Una novetat en aquesta convocatòria del Treball i Formació són els Tallers formatius per  a la inserció sociolaboral de les persones participants a plans ocupació realitzats per la tutora dels plans ocupació.

Aquests tallers s’han realitzat de manera continua durant els sis mesos que dura la contractació i s’han impartit en mòduls grupals de 2h i durant els períodes que es realitzava la formació en sessions de 7 hores.

Els diferents continguts que s´han treballat  han estat per exemple l’explicació dels diferents Serveis Locals d’Ocupació i com es poden apuntar a les diferents borses de treball, sessió informativa dels diferents canals de recerca de feina i portals, els recursos de la Fundació Barberà Promoció, manual tècniques de recerca de feina, actualització de CV entre d’altres.

Els tallers tenen l’objectiu de facilitar que millori l’ocupabilitat de les persones i treballar els  elements claus que els potenciï fer una cerca efectiva per incorporar-se al mercat laboral ordinari si ofereix ofertes a les que es puguin presentar.

Els participants dels plans d’ocupació que han finalitzat contracte al juliol si ho desitgen continuaran amb aquestes sessions i tutories individuals que es reprendran al setembre.

El Pla d’Ocupació 2017-2018 està regulat segons la resolució TSF/2162/2017, d’1 de setembre, per la qual s’obre la convocatòria per a l’any 2017 per a la concessió de subvencions per al Programa Treball i Formació. També té el suport del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i la Generalitat de Catalunya.

Categories: 

Comparteix aquesta notícia