Finalitza la setena edició de la Fira Sabadell Pro Formació i Treball

 

Un any més, l'Ajuntament de Barberà del Vallès, ha estat present a la Fira Sabadell Pro Formació i Treball de la mà de la Fundació Barberà Promoció. La Fira Sabadell Pro Formació i Treball ha estat promoguda per l’Ajuntament de Sabadell, amb el suport de la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, el Ministeri de Treball i el Consell de l’FP i l’Ocupació de l’àmbit de la Conca del Ripoll-Riera de Caldes, format per 14 municipis del Vallès Occidental i Oriental.

A la seva setena edició, la Fira ha finalitzat amb un èxit rotund de participació!

 

     

  

 

La fira, que s’ha dut a terme des del 02 al 04 de Març, ha servit de nou per donar a conèixer a la ciutadania l’oferta de formació professional (amb més de 140 cicles formatius i 80 cursos de formació ocupacional). La principal novetat d’aquest any ha esdevingut la participació activa de les empreses. De les set edicions, el punt d’inflexió d’aquesta ha estat apropar el teixit empresarial de la zona als centres educatius fent visible el lligam i continuïtat entre les formacions i les diferents ocupacions.

La Fira també va comptar amb la presència a l’acte inaugural de Xavier Garcés Trillo, alcalde de Barberà del Vallès, Mònica Sempere Creus, Tinenta d’Alcaldia de Desenvolupament Econòmic de l’Ajuntament de Barberà del Vallès i Daniel Gonzalez Cabrera, Tinent d’Alcaldia de Drets Civils i Ciutadania de l’Ajuntament de Barberà del Vallès, que van voler ser partícips de les activitats realitzades així com de la dinàmica de la Fira.

Tallersxerrades, activitats d’itinerari, demostracions, punts d’informació i orientació; han estat algunes de les activitats adreçades a tot el jovent del Vallès que s’han acostat aquests dies per informar-se i orientar-se sobre el seu futur tant formatiu com professional, com  també per aquelles persones en procés de cerca activa de feina.

Pel que fa a la Fundació Barberà Promoció, es va apostar per mostrar la vessant més tecnològica i digital de l’entitat. Com a centre col·laborador d’ACTIC, una de les activitats va anar destinada a que les persones usuàries poguessin identificar el seu nivell tecnològic mitjançant un mini test online i, posteriorment, poder-los oferir fer el nivell ACTIC corresponent. La segona activitat, va anar per part de Nodus Tech Space  (a través de l’empresa Innovae Group, S.L.) que ens va permetre oferir un tastet de les possibilitat de la Realitat Augmentada (RA) en l’àmbit de la formació a través d’una simulació de Prevenció de Riscos Laborals i que la joventut va gaudir donada la sensació d’immersió de les ulleres de RA. En aquestes activitats també es va donar a conèixer l’oferta de Formació Professional per a l’Ocupació de l’entitat (finançada pel SOC i el Fons Social Europeu) i Aula Mentor, plataforma de teleformació del Ministeri d’ Educació i Formació Professional amb el suport del Fons Social Europeu, i de la qual Barberà Promoció és entitat administradora.

 

A part d’aquestes activitats participatives, Fundació Barberà Promoció també va portar a terme dues demostracions amb grups d’alumnat que actualment es troben cursant:

  • PFI d’Auxiliar de vivers i jardins van portar a terme l’activitat d’itinerari “Cultiva’t” on explicaven i donaven suport a les persones a plantar un planter d’enciam. A més, també van fer una demostració de manteniment de parcs i jardins netejant amb una bufadora una zona amb fulles al terra. Aquest mateix alumnat també va fer una visita per tota la Fira amb la finalitat d’informar-se dels estudis post obligatoris que faran quan finalitzi el curs.

 

 

  • Certificat de Professionalitat d’Atenció sociosanitària a persones dependents en institucions: van realitzar la demostració “el dia a dia del personal tècnic sociosanitari”, on les persones visitants van poder veure la tasca d’un tècnic sociosanitari amb les persones usuàries en diversos moments del dia: fent els exercicis posturals diaris, menjant, fent activitats d’oci; entre d’altres.

 

Com cada any l’entitat ha facilitat la visita a l’usuariat més actualment actiu com és l’alumnat del CP d’Activitats de gestió administrativa que s’està portant a terme actualment subvencionat per al SOC i el Fons Social Europeu.

A la Fira també hi ha assistit un grup de 18 persones participants de l’Escola CEP, acompanyades pel personal tècnic orientador. Aquestes persones estan en procés de cerca activa de feina i van tenir l’oportunitat de presentar la seva candidatura en les diferents empreses assistents, així com participar en els seus processos de selecció. 

 

Categories: 

Comparteix aquesta notícia