Finalitza el projecte Creixem entre plantes del curs 21-22


 

La setmana passada va tenir lloc l’acte de cloenda del projecte Creixem entre plantes a les llars d’infants de La Rondalla i El Bosquet.

A l’acte ens van acompanyar l’alcalde de Barberà, el Sr. Xavier Garcés, i el regidor d’Educació, el Sr. Daniel González, qui van poder compartir una estona i realitzar una activitat de plantar maduixes amb els infants de les llars i amb la resta de membres del projecte, els i les alumnes del PFI d’Auxiliar de vivers i jardins de Barberà Promoció i part de l’alumnat de l’Institut Bitàcola.

 Creixem entre plantes és un projecte d’Aps (Aprenentatge i servei) on es treballa en xarxa i comunitat; els i les alumnes del PFI són els encarregats de tenir cura de les instal·lacions i zones verdes dels espais educatius, alhora que ensenyen i ajuden als més petits i petites a tenir cura de les flors i horts que tenen en els centres. Aquesta interacció que es genera setmana a setmana entre grans i petits realcen valors socials i de convivència i crea un vincle molt especial entre tots ells i elles.

D’altra banda, l’alumnat de l’Institut Bitàcola són els responsables de fer el recull de les activitats dutes a terme i documentar-les amb la finalitat d’informar a la ciutadania. A més, durant el curs treballen i creen joguines verdes i sostenibles, amb materials reciclats i temàtica mediambiental, que regalen a les llars d’infants perquè la canalla pugui quedar-se-les i gaudir d’elles el que queda de curs.

Els Programes de Formació i Inserció tenen una durada de 1.000 hores i té com a objectiu facilitar la inserció formativa i laboral d’aquest alumnat. Aquesta formació està autoritzada pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i ha estat cofinançada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC), amb finançament del Fons Social Europeu dins el Programa Noves Oportunitats, per la Diputació de Barcelona i l’ajuntament de Barberà del Vallès.

Categories: 

Comparteix aquesta notícia