[Especial 1r de Maig] Les persones aturades a Barberà del Vallès

El quart article de la serie aprofundeix en l’atur al municipi, posant l’èmfasi en les principals afectacions a les persones que el pateixen. Podeu consultar els anteriors articles sobre l’estat de l’activitat econòmica i l’ocupació al municipi,  sobre la població resident ocupada i els llocs de treball a Barberà del Vallès.

L’atur registrat va augmentar a l’inici de la crisi COVID, març-maig, arribant al seu màxim l’agost del 2020. A partir del novembre l’atur ha seguir augmentant a Barberà del Vallès de forma sostinguda.  

Actualment la taxa d’atur registral al municipi és del 12,7%, un punt inferior a la del conjunt del Vallès Occidental. Amb tot, la taxa d’atur respecte al març del 2020 ha crescut un 13,6%.  

Gràfic d'atur registrat i altres demandes d'ocupació

                                                                                                       Gràfic d'atur registrat i altres demandes d'ocupació

Un altre fet destacable és l’augment dels “Altres demandants d’ocupació”, dins dels quals trobem a la ciutadania en ERTO. Aquests han augmentat vuit vegades respecte a ara fa un any, dotze vegades si ens fixem en la situació pre-COVID (febrer del 2020).

Gràfic % d'aturats/des que reben prestació 2009-2021

                                                                                                      Gràfic % d'aturats/des que reben prestació 2009-2021

La proporció de persones aturades que reben una prestació o subsidi per desocupació ha anat baixant de forma constant des de l'anterior crisi (2008-2012). Aquest fet s’ha aguditzat a causa de la crisi COVID. Al març del 2021 sis de cada deu persones aturades registrades no reben cap prestació o subsidi. Aquest fet indica que l’atur de llarga durada (de més d’un any) ha augmentat a causa de la crisi actual.

Si vols conèixer més sobre les activitats de l’Observatori econòmic i social pots clicar aquí o aquí.

Categories: 

Comparteix aquesta notícia