[Especial 1r de Maig] ERTOs a Barberà del Vallès

El cinquè i últim article de la sèrie tracta la incidència dels ERTO en les empreses del municipi. Podeu consultar els anteriors articles sobre l’estat de l’activitat econòmica i l’ocupació al municipi,  sobre la població resident ocupada, els llocs de treball a Barberà del Vallès i sobre l’atur al municipi.

Durant els primers mesos de la COVID (març-juny) i degut a l’allau d’expedients només es van publicar els expedients de regulació sol·licitats, a partir del juliol s’han pogut comptabilitzar els expedients autoritzats.  

Del juliol del 2020 al març del 2021 s’han aprovat 177 expedients que han afectat a 1.644 persones. Això representa un terç dels expedients presentats entre març i juny del 2020 i un 20% dels treballadors totals afectats.

Durant el primer trimestre de l’any, s’han aprovat 47 expedients que han afectat a 420 persones treballadores. Respecte als expedients aprovats el darrer trimestre del 2020 observem una caiguda del 57%. El nombre de treballadors/es afectades decreix un 47%. Aquestes xifres representen un 8,3% dels expedients i un 6,5% dels treballadors/res afectats a tota la comarca.

Els sectors més afectats el primer trimestre d’any són:

  • Indústries manufactureres, 16% dels expedients totals i 42% dels treballadors/res.
  • Comerç a l’engròs i al detall, 26% i 35% respectivament.

Si vols conèixer més sobre les activitats de l’Observatori econòmic i social pots clicar aquí o aquí.

                                                                                                       

                                      

Categories: 

Comparteix aquesta notícia