Enxarxats: activitat de teatre dirigida als i les alumnes del PFI de Barberà Promoció

 

  • L’obra, una proposta de la Fundació Ferrer i Guàrdia, és una representació de prevenció i sensibilització per a joves en l’ús de les xarxes socials i les pantalles.
  • Daniel González, regidor d’Educació de Barberà del Vallès i Núria Ramón, Directora General Agència Catalana de Joventut, van ser les autoritats encarregades de donar la benvinguda al jovent i fer la presentació de l’obra.

Els i les alumnes del PFI de Barberà Promoció han pogut gaudir de la representació teatral  Enxarxats - Teatracció Teatre de prevenció per a joves a Catalunya (teatraccio.es), una obra proposada per la Fundació Ferrer i Guàrdia i creada amb la col·laboració de tècnics especialistes vinculats a la Subdirecció General de Drogodependències del Departament de Salut – Generalitat de Catalunya.

L’obra, una peça molt dinàmica i divertida, posava de manifest diferents situacions reals que esdevenen en fer un mal ús de les xarxes socials, les pantalles i en especial els videojocs; aïllament social, mal entesos, mentides i enganys a la família, violència…

L'acte va comptar amb la presència de representants municipals: Daniel González, regidor d'Educació, Joan Muñoz, regidor delegat de Ciutadania, i Teresa Colomer, regidora d'Hisenda i Seguretat. A més, Núria Ramón, Directora General Agència Catalana de Joventut, va aprofitar l'ocasió per a fer un petit parlament i introduir l'obra als i les joves.

En acabar, es va generar un diàleg posterior per aprofundir en els continguts i aspectes més rellevants de l’obra, mitjançant diferents situacions conflictives on el jovent es sentia identificat.

Daniel González i Núria Ramón durant l'acte de presentació

Els Programes de Formació i Inserció tenen una durada de 1.000 hores i té com a objectiu facilitar la inserció formativa i laboral d’aquest alumnat. Aquesta formació està autoritzada pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i ha estat cofinançada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC), amb finançament del Fons Social Europeu dins el Programa Noves Oportunitats, per la Diputació de Barcelona i l’ajuntament de Barberà del Vallès.

 

Categories: 

Comparteix aquesta notícia