Engeguem el projecte CUEME a l’Escola Del Bosc de Barberà del Vallès

El programa, que pretén fomentar la cultura emprenedora i les competències bàsiques en el cicle superior d’educació primària, compta amb el suport de la comunitat educativa, l’administració local i altres agents socials del municipi.

Els i les alumnes de 5è de primària de l’escola del Bosc crearan i gestionaran una cooperativa.

Així ho han decidit després de conèixer, de la mà dels tècnics de l’àrea d’emprenedoria de Fundació Barberà Promoció,  els diferents models empresarials existents i sotmetre-ho a votació.

 

 

I és que l’objectiu del projecte de Cultura emprenedora a l’escola (CuEmE) és fomentar l’esperit emprenedor, però alhora, reforçar valors com la solidaritat, la igualtat d’oportunitats i l’equitat i constitueix una eina d’inclusió social.

La cooperativa centra l’activitat empresarial en la persona i no en el capital, es gestiona de manera democràtica i participativa i dona part dels beneficis a projectes socials; és per aquest motiu que, seguint amb la metodologia educativa per projectes amb la que es treballa a les escoles, s’ha iniciat aquest projecte que facilita la relació dels centres amb l’entorn i promou la implicació dels agents locals en la dinàmica quotidiana d’aquests.

L’alumnat haurà de treballar de valent i organitzar-se per decidir totes les qüestions que afectin el seu “negoci”: hauran de crear la cooperativa, dissenyaran la imatge i la comunicació, cercaran finançament, escolliran i fabricaran els productes artesanals o els serveis que ofereixin, i finalment, ho comercialitzaran, un cop l’any, en un mercat de la localitat. Després hauran de decidir, entre tots, quin percentatge dels beneficis destinaran a projectes socials, i especificar l’entitat que ho rebrà.

 

Es tracta d’una activitat impulsada per la Diputació de Barcelona que es desenvolupa a les aules de forma lúdica i creativa i que permet treballar diferents competències de manera transversal. 

Categories: 

Comparteix aquesta notícia