Enfeina't 2019

Per segon any consecutiu i gràcies al Programa Enfeina’t del Servei d’Ocupació de Catalunya amb el suport de l’Ajuntament de Barberà del Vallès, es realitza el programa dels Horts de Gea amb l’objectiu de seguir treballant el terreny agrícola a la zona d’horta comunitària cedit per el consistori a prop del Riu Ripoll.

Un hort social de més 1.700 m2 on les set dones realitzaran els diferents treballs dedicats al manteniment i a la possibilitat de formar-se en horticultura, i també aquest any i com a novetat, en jardineria.

Aquest projecte li ha donat l’oportunitat, com ja hem comentat amb anterioritat,  a set dones del poble de entre 40 a 60 anys, encarregades de tirar endavant el terreny agrícola i formar-se amb un contracte d’un any de durada.

Durant aquest any realitzaran totes  les tasques i funcions que un hort requereix, tals com mantenir el sistema de reg, l’hivernacle i reproduir diferents tipus de plantes hortícoles i aromàtiques.

El projecte es basa en què les set dones tinguin la possibilitat de trobar una nova sortida laboral un cop acabi el mateix, a més d’obtenir una experiència laboral, un acompanyament a la contractació així com millorar la seva ocupabilitat i d’aquesta manera trencar amb la seva situació desocupació, evitar-ne la cronificació i facilitar-les experiències professionals per la seva inserció laboral.

Categories: 

Comparteix aquesta notícia