Els i les alumnes del PFI guarneixen la balconada de l’ajuntament per Nadal

 

  • Per 7è any consecutiu, l’Ajuntament de Barberà del Vallès compta amb la col·laboració de l’alumnat del PFI impartit a la Fundació Barberà Promoció, i aposta per una metodologia educativa que genera un impacte positiu en l’aprenentatge de les persones.

Ahir dia 2 de desembre, els i les joves participants del programa Start! Noves Oportunitats del Maresme-Vallès que cursen el PFI d’Auxiliar de vivers i jardins van realitzar el muntatge de la decoració de les balconades de l’Ajuntament de Barberà del Vallès amb motius nadalencs.

Com cada any, la decoració és pensada i creada pel mateix grup, amb materials reciclats i sostenibles. La seva elaboració es realitza al taller de la Torre d’en Gorgs per posteriorment, transportar-la i col·locar-la a l’ajuntament.

Durant el muntatge, l’alcalde de Barberà del Vallès, Xavier Garcés, va fer un reconeixement a l’alumnat per la feina feta, i els i les joves van poder explicar-li com havien dut a terme tot el procés de creació de la decoració, des de l'elaboració del disseny fins a la posta en acció.

Aquest projecte, que porta el nom “Guarnim l’Ajuntament pel Nadal”, es realitza emprant la metodologia d’aprenentatge-servei (APS), a través del qual els i les alumnes milloren els seus aprenentatges referents a coneixements i continguts de jardineria i restauració a més de desenvolupar les seves capacitats, destreses i actituds, i ho fan alhora que actuen com a membres de la comunitat compromesos amb el municipi.

 

Els Programes de Formació i Inserció tenen una durada de 1.000 hores i té com a objectiu facilitar la inserció formativa i laboral d’aquest alumnat. Aquesta formació està autoritzada pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i ha estat cofinançada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC), amb finançament del Fons Social Europeu dins el Programa Noves Oportunitats, per la Diputació de Barcelona i l’ajuntament de Barberà del Vallès.

 

 

 

 

 

 

Categories: 

Comparteix aquesta notícia