El projecte del SOC, Start Noves Oportunitats, suma un nou punt d'actuació a Barberà del Vallès

Els i les joves del municipi d'entre 16 i 24 anys que no estudien ni treballen disposen de noves oportunitats per formar-se a la ciutat vallesana

 

Barberà del Vallès, 23 de gener de 2019.- Els joves i les joves de Barberà del Vallès disposen de nous espais i noves oportunitats de formació al municipi a partir del conveni signat entre la Fundació Intermedia - Fundació Main UTE (Centre de Noves Oportunitats Maresme-Vallès) i la Fundació Barberà Promoció. La signatura del conveni permetrà oferir més serveis formatius al jovent d'entre 16 i 24 anys de Barberà del Vallès que no treballen ni estudien.

Aquesta col·laboració s'ha desenvolupat des del Centre de Noves Oportunitats (CNO) Maresme-Vallès, que suma un nou punt d'actuació a la ciutat de Barberà del Vallès gràcies a la complicitat amb la Fundació Barberà Promoció. Aquest projecte, que forma part del Programa de Garantia Juvenil, finançat pel Fons Social Europeu a través del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), permetrà que el grup de joves que en formen part participin, concretament, en la realització de les formacions Programa de Formació i Inserció (PFI) d'Auxiliar de Vivers i Jardins i, properament (al març), s'iniciarà el Certificat de Professionalitat (CP2) d'Instal·lació i manteniment de jardins i zones verdes.

A l'acte de signatura del conveni hi van intervenir l'Alcaldessa de Barberà del Vallès, Sílvia Fuster Alay, la Regidora d'Ocupació, Sandra Ramos, el Director de la Fundació Main, Ricard Rodríguez i la Directora del Centre de Noves Oportunitats Maresme-Vallès, Ingrid Àlvarez, que van coincidir en destacar la predisposició per part de les Fundacions a l'hora de teixir el conveni i la importància d'oferir recursos, oportunitats i alternatives, per part de l'administració, a joves amb situació de vulnerabilitat que s'han sentit exclosos del sistema educatiu.

 

Una exposició commemorativa per a l'acte de signatura del conveni

Els assistents a l'acte van poder gaudir de dues exposicions portades a terme pel jovent del Centre de Noves Oportunitats Maresme-Vallès. D'una banda, una exposició oral amb suport àudiovisual on els propis joves del Programa de Formació i Inserció (PFI) van explicar les diverses activitats realitzades durant els mesos de curs. D'altra banda, durant l'aperitiu, els assistents van poder visualitzar una exposició de fotografies basada en les diverses activitats que realitzen els i les joves al PFI d’Auxiliar de Vivers i Jardins. Es tracta d'una instal·lació creada exclusivament per a l'acte de signatura del conveni.

 

En el moment de la cloenda de l'acte, l'Alcaldessa de Barberà del Vallès, Sílvia Fuster Alay, va tenir unes paraules d'agraïment cap a les entitats col·laboradores i signants del conveni, pel seu suport, acompanyament i assessorament tècnic "amb l'objectiu de seguir construint una societat innovadora amb capacitat d'adaptació, a través del coneixement, la creativitat i la innovació". L'Alcaldessa també va adreçar-se a l'alumnat dels PFI, tot encoratjant-los "a no perdre aquest entusiasme i seguir estudiant en els Cicles formatius de Grau Mitjà i l'Educació Secundària Obligatòria, perquè l'educació, el coneixement és un llarg camí que no acaba mai".

 

CNO, Intermedia, Main i Barberà Promoció

El Centre de Noves Oportunitats (CNO Maresme-Vallès) és un projecte del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) de la Generalitat de Catalunya amb el finançament del Fons Social Europeu i emmarcat dins de la Garantia Juvenil. L’objectiu del programa és orientar als i a les joves entre 16 i 24 anys a realitzar un itinerari formatiu, mixt i/o laboral i així retornar al sistema educatiu reglat o fer-se un lloc al mercat laboral.

El projecte social es desenvolupa en tres comarques (Maresme, Vallès Oriental i Vallès Occidental) gràcies a la UTE formada per la Fundació Intermedia i la Fundació Main a través del Centre de Noves Oportunitats (CNO Maresme-Vallès).

La Fundació Intermedia, amb seu a Barcelona i presència a diferents comarques de Catalunya (entre elles també al Maresme-Vallès) facilita l’ocupació i millora professional de les persones, especialment de les que es troben en situacions de vulnerabilitat social i laboral, a través d’accions d’assessorament, d’orientació, de capacitació i de desenvolupament de les trajectòries professionals, amb estreta col·laboració amb les empreses i el teixit socioeconòmic.

La Fundació Main, amb seu a Sabadell i amb més de 25 anys d’experiència en la intervenció i l’acompanyament socioeducatiu i psicoterapèutic, promou oportunitats per les persones que viuen situacions de vulnerabilitat i vetlla per la reducció de les desigualtats entre les persones.

La Fundació Barberà Promoció, com a empresa municipal integrada dins de l'Àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Barberà del Vallès, contempla com a prioritat implementar totes les polítiques actives d’ocupació, programes, projectes i actuacions que afavorissin la situació social, laboral, professional i econòmica de la ciutadania del territori. Treballa per les persones emprenedores, les pimes i la ciutadania en general, col·laborant amb l'empresariat per analitzar les seves necessitats i oferir-los els professionals que millor s'adaptin a les seves demandes, ja sigui per la recerca del primer lloc de treball, com per la necessitat de trobar una feina o millorar la feina actual.

Per a més informació:

CNO Maresme-Vallès
Ingrid Álvarez

in.alvarez@cnomaresmevalles.cat

T (+34) 93 853 54 46 / 664 411 829

 

Ajuntament de Barberà del Vallès
Esther Notario

notariofe@bdv.cat
T (+34) 93 729 71 71 Ext 162

671 040 881

 

Categories: 

Comparteix aquesta notícia