El projecte del SOC, Start Noves Oportunitats, continua tenint un punt d'actuació a Barberà del Vallès

Els i les joves del municipi d'entre 16 i 24 anys que no estudien ni treballen disposen de noves oportunitats per formar-se a la nostra ciutat

Els i les joves de Barberà del Vallès continuen disposant de nous espais i noves oportunitats de formació al municipi a partir del conveni signat, el 13 de febrer del 2019, entre la Fundació Intermedia - Fundació Main UTE (Centre de Noves Oportunitats Maresme-Vallès) i la Fundació Barberà Promoció. La signatura del conveni ha permès oferir més serveis formatius al jovent d'entre 16 i 24 anys de Barberà del Vallès que no treballen ni estudien.

Aquesta col·laboració s'ha desenvolupat des del Centre de Noves Oportunitats (CNO) Maresme-Vallès gràcies a la complicitat amb la Fundació Barberà Promoció. Aquest projecte, que forma part del Programa de Garantia Juvenil, finançat pel Fons Social Europeu a través del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), permetrà que el grup de joves que en formen part participin, concretament, en la realització de la formació Programa de Formació i Inserció (PFI) d'Auxiliar de Vivers i Jardins que s’iniciarà a l’octubre.

CNO, Intermedia, Main i Barberà Promoció

El Centre de Noves Oportunitats (CNO Maresme-Vallès) és un projecte del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) de la Generalitat de Catalunya amb el finançament del Fons Social Europeu i emmarcat dins de la Garantia Juvenil. L’objectiu del programa és orientar als i a les joves entre 16 i 24 anys a realitzar un itinerari formatiu, mixt i/o laboral i així retornar al sistema educatiu reglat o fer-se un lloc al mercat laboral.

El projecte social es desenvolupa en tres comarques (Maresme, Vallès Oriental i Vallès Occidental) gràcies a la UTE formada per la Fundació Intermedia i la Fundació Main a través del Centre de Noves Oportunitats (CNO Maresme-Vallès).

La Fundació Intermedia, amb seu a Barcelona i presència a diferents comarques de Catalunya (entre elles també al Maresme-Vallès) facilita l’ocupació i millora professional de les persones, especialment de les que es troben en situacions de vulnerabilitat social i laboral, a través d’accions d’assessorament, d’orientació, de capacitació i de desenvolupament de les trajectòries professionals, amb estreta col·laboració amb les empreses i el teixit socioeconòmic.

La Fundació Main, amb seu a Sabadell i amb més de 25 anys d’experiència en la intervenció i l’acompanyament socioeducatiu i psicoterapèutic, promou oportunitats per les persones que viuen situacions de vulnerabilitat i vetlla per la reducció de les desigualtats entre les persones.

La Fundació Barberà Promoció, com a empresa municipal integrada dins de l'Àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Barberà del Vallès, contempla com a prioritat implementar totes les polítiques actives d’ocupació, programes, projectes i actuacions que afavorissin la situació social, laboral, professional i econòmica de la ciutadania del territori. Treballa per les persones emprenedores, les pimes i la ciutadania en general, col·laborant amb l'empresariat per analitzar les seves necessitats i oferir-los els professionals que millor s'adaptin a les seves demandes, ja sigui per la recerca del primer lloc de treball, com per la necessitat de trobar una feina o millorar la feina actual.

Comparteix aquesta notícia