CONFERÈNCIA SOBRE ECONOMIA FEMINISTA

El proper dimarts 13 de novembre a les 18h de la tarda tindrà lloc la conferència central de les segones jornades d’Economia Social i Solidària de Barberà del Vallès a la Torre d’en Gorgs. Estarà centrada en conèixer a fons el que és l’Economia Feminista, i concretament la democratització de les cures. Es comptarà amb dues ponents expertes en aquesta matèria. D’una banda, la Marina Sánchez Cid, activista i economista feminista, que ens introduirà en aquesta forma de viure i entendre l’economia, que ha contribuït a la visibilització i denúncia de les desigualtats de gènere, ha fet una forta crítica al capitalisme neoliberal i, en definitiva, ha aportat visions alternatives a l’economia.

Un dels aspectes d’aquesta visibilització i denúncia de les desigualtats de gènere s’ha centrat en l’economia de les cures. D’aquest tema ens en parlarà la Sandra Ezquerra, activista feminista i directora de la càtedra UNESCO dones, desenvolupament i cultures de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya. Ezquerra, en l’estudi recentment publicat Economia de les cures i política municipal: cap a una democratització de les cures a la ciutat de Barcelona i que ha publicat juntament amb Elba Mansilla, descriu que “el concepte de l’economia de les cures busca, en primer lloc, visibilitzar i valoritzar el treball de cures realitzat en les famílies i en les comunitats que no és remunerat ni reconegut. En segon lloc, aborda també el treball de cures de caràcter remunerat fomentant que es dugui a terme en condicions justes i dignes.”

De tot això, i molt més, en parlarem a la Torre d’en Gorgs. A banda d’aquesta conferència també tindran lloc altres tallers i activitats entre els dies 12 i 23 de novembre, en el marc de les segones Jornades d’Economia Social i Solidària de Barberà del Vallès. Es pot consultar tot el programa i fer inscripcions als tallers a: www.barberapromocio.cat/ess.

Comparteix aquesta notícia