BASSA DE LA TORRE D’EN GORGS: LA CONEIXES?

L’alumnat del Certificat de Professionalitat d’Instal·lació i Manteniment de Jardins i Zones Verdes del 2019 ha recuperat un punt d’aigua en el pati de la Torre d’en Gorgs a la Fundació Barberà Promoció.

Antigament, les activitats agrícoles de la Torre exigien tenir bases de reg i abeuradors pels animals i, amb el pas del temps es van transformar en activitats de caire recreatiu donant-li pas a piscines pel gaudiment dels habitants de la masia.

Actualment, el projecte de l’alumnat del curs ha permès la recuperació i restauració de l’antiga bassa de la Torre, en aquesta ocasió amb funcions ornamentals.

Dins de les tasques de reconstrucció es va plantar un recull d’espècies perennes i aromàtiques de baix manteniment i, a més a més com a element diferenciador a l’aigua de la bassa hi viuen gambúsies, una espècie de peixos introduïts per controlar el paludisme, per evitar la presència de mosquits!

Fins aquest racó s’apropen diversitat d’animals com merles, mallerengues, altres passerells i alguns rèptils com les sargantanes i dragonets que els hi agrada trobar aquí un refugi i abeurador per mantenir-se hidratats especialment amb la calor sufocant de l’estiu.

Gràcies a aquesta iniciativa es va aconseguir que els participants del certificat de professionalitat tinguessin l’oportunitat de desenvolupar les competències tècnic-professionals adients pel desenvolupament d’aquesta feina i a l’hora fer de la bassa de la Torre d’en Gorgs un biòtop natural.

 

MÉS INFORMACIÓ I/O INSCRIPCIONS: FUNDACIÓ BARBERÀ PROMOCIÓ

C/ De la Torre d’en Gorgs, 40 - Barberà del Vallès

Telf: 937192837-ext. 731 -  formacio@baberarpromocio.cat

 

   

 

 

 

Comparteix aquesta notícia