Arranquem el projecte "L'Observatori de transicions i trajectòries educatives"

 

L’Ajuntament de Barberà del Vallès, mitjançant la Fundació Barberà Promoció, ha iniciat la implementació del projecte "L'Observatori de transicions i trajectòries educatives" amb una primera reunió informativa amb els equips directius dels Instituts de Barberà del Vallès.

L’origen del projecte va estar contextualitzat per tècniques d’educació de l’ajuntament i la regidora Mònica Sempere, va remarcar els objectius als que es pretén arribar, i va fer un reconeixement del potencial i la magnitud del projecte; l'alcalde, Xavier Garcés, va excusar la seva presència, però va fer arribar un vídeo tot convidant als i les alumnes del instituts a participar-hi.

"L'Observatori de transicions i trajectòries educatives" té per objecte fer un estudi de les trajectòries i transicions educatives de l’alumnat escolaritzat en un centre de secundària de Barberà del Vallès un cop finalitzen l’etapa obligatòria i que iniciaran un Cicle formatiu de grau mitjà fora de Barberà del Vallès. Però el projecte no acaba aquí.

Des de Barberà Promoció volem que aquest servei vagi més enllà de l'observació i pugui oferir un acompanyament i suport als i les  joves participants. D'aquesta manera, es podrà fer una detecció precoç d’aquell alumnat que abandoni els estudis amb l’objectiu de poder oferir-los acompanyament cap a altres recursos formatius i/o professionals. També es donarà suport i motivació als joves que continuïn els seus itineraris amb èxit. Tot plegat, amb això es pretén, doncs, reduir l’abandonament escolar prematur que es produeix als estudis post obligatoris.

"L'Observatori de transicions i trajectòries educatives" és un projecte ambiciós que genera moltes expectatives a la comunitat educativa degut a la seva dimensió i que esperem que ens aporti dades significatives i reals de la situació del jovent en el seu pas per la formació professional de grau mitjà. Aquest projecte es porta a terme amb el suport de l’Ajuntament de Barberà del Vallès i de l’Àrea Metropolitana de Barcelona en el marc del Pla ApropAMB.

 

 

 

 

 

 

 

Categories: 

Comparteix aquesta notícia