Alumnat de la Fundació Barberà Promoció decora les balconades de l’Ajuntament pel Nadal

El passat 4 de desembre, l’alumnat del Programa de Formació i Inserció – PFI Auxiliar de vivers i jardins i les persones participants del taller de Restauració de mobles, superfícies i tancaments de l’Escola CEP, van fer el muntatge de la decoració de les balconades de l’Ajuntament de Barberà del Vallès amb motius nadalencs.  Ambdues formacions es realitzen a la Fundació Barberà Promoció.

Un cop van finalitzar el muntatge, l’Alcalde de Barberà del Vallès, Xavier Garcés, va fer un reconeixement a l’alumnat per la feina feta, destacant el valor que té la seva formació, així com la importància que és pel seu futur que es preparin i es formin en una ocupació. Tot seguit, els va agrair i felicitar per la seva col·laboració.

Aquest projecte, que porta el nom “Guarnim l’Ajuntament”, es realitza emprant la metodologia d’aprenentatge-servei (APS), a través del qual l’alumnat millora els seus aprenentatges referents a coneixements i continguts de jardineria i restauració a més de desenvolupar les seves capacitats, destreses i actituds i ho fan alhora que actuen com a membres de la comunitat compromesos amb el municipi.

La realització d’aquest projecte s’ha dividit en quatre fases:

- 1ª fase – Reunió informativa que va aplegar a l’alumnat d’ambos cursos per explicar el projecte i iniciar amb el disseny per confeccionar la decoració de la balconada.

- 2ª fase - Presa de mesures dels balcons de l’Ajuntament per saber quines mides haurien de tenir els ornaments i la seva distribució per la balconada.

- 3ª fase – Preparació de la ornamentació. Al llarg de les dues darreres setmanes del mes de novembre i la primera de desembre, l’alumnat es va dedicar a elaborar els ornaments per fer la decoració de les balconades de l’Ajuntament.

4ª fase – Muntatge i col·locació i rebuda de l’Alcalde de Barberà del Vallès. El passat 4 i 5 de desembre l’alumnat va procedir a realitzar la instal·lació de les figures als balcons de l’Ajuntament. Un cop acabat, l’Alcalde de Barberà del Vallès, Xavier Garcés, els va rebre a la sala de plens.

Amb aquesta acció, l’Ajuntament de Barberà del Vallès consolida la mostra de confiança depositada en l’alumnat de la Fundació Barberà Promoció i aposta per una metodologia educativa que genera un impacte positiu en l’aprenentatge de les persones.

Els Programes de Formació i Inserció tenen una durada de 1.000 hores i té com a objectius facilitar la inserció laboral d’aquest alumnat i, sobretot, la continuïtat al sistema educatiu reglat en el curs 2018-2019.

Aquesta formació està autoritzada pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i està cofinançada per la Diputació de Barcelona, emmarcada dins del Programa complementari de Transicions Educatives, i la Fundació Barberà Promoció.

 

Categories: 

Comparteix aquesta notícia