ACTE DE CLOENDA DEL CURS PFI 2020-2021

El 22 de juny es va celebrar l’acte de graduació del Programa de Formació i Inserció – PFI d’Auxiliar de vivers i jardins a la Torre d’En Gorgs on van assistir la tinent d’alcalde Mònica Sempere Creus , alumnes i familiars pel lliurament de diplomes.

La ferma aposta de l’Ajuntament de Barberà del Vallès pel futur professional dels i les joves està donant els seus fruits; finalitza un nou curs, on 14 de 17 alumnes, menors d’edat, han completat el programa d’Auxiliar de vivers i jardins i han obtingut així el certificat de professional de nivell 1.

Però això no acaba aquí. L’objectiu principal d’aquestes formacions és aconseguir que l’alumnat tingui una continuïtat formativa en l`àmbit reglat, i les xifres d’aquesta fita són molt destacables: 9 dels i les joves iniciaran cicles formatius de grau mitjà gràcies a haver superat la Prova d’accés i 3 faran l’ESO a l’Escola d’adults. Uns resultats que animen a l’ajuntament a seguir treballant en aquesta línia.

A l’acte de cloenda, la tinent d’alcalde Mònica Sempere Creus es va dirigir a l’alumnat del curs felicitant-los pels resultats  “fruits del vostre esforç, de l’equip de la Fundació i les empreses col·laboradores” una felicitació que va fer extensiva als familiars, empreses col·laboradores i professorat, remarcant la gran capacitat d’adaptació a les circumstàncies desfavorables amb les que han hagut de fer front aquest any amb les restriccions i mesures sanitàries per la pandèmia, obstacles que “heu après a superar molt satisfactòriament”.

Fotos durant l'acte de graduació

Al llarg de l’any l’alumnat ha pogut fer diversos projectes que han contribuït a la millora del municipi de Barberà del Vallès; la decoració del balcó de l’ajuntament de Barberà per Nadal o Carnestoltes o col·laborar amb el projecte ‘Creixem entre plantes’, han estat algunes de les accions que el grup ha dut a terme en el transcurs del programa. També hi ha hagut tot un període de pràctiques a empreses col·laboradores, a les que estem molt agraïts.

Els Programes de Formació i Inserció tenen una durada de 1.000 hores i té com a objectiu facilitar la inserció formativa i laboral d’aquest alumnat. Aquesta formació està autoritzada pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i ha estat cofinançada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC), amb finançament del Fons Social Europeu dins el Programa Noves Oportunitats, per la Diputació de Barcelona i l’ajuntament de Barberà del Vallès.

Aquesta formació ha estat adreçada a joves del programa Noves Oportunitats, un projecte del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC), amb finançament del Fons Social Europeu.

A l'àrea del Maresme-Vallès, el Centre de Noves Oportunitats està impulsat per la UTE Fundació Intermedia - Fundació Main.

Al Centre de Noves Oportunitats Start! del Maresme-Vallès, s'aposta per l'acompanyament als i les joves d'entre 16 i 24 anys amb l'objectiu que s'insereixin al mercat laboral i recuperin les ganes d'aprendre per tal que retornin al sistema educatiu.

Per finalitzar, des de la Fundació Barberà Promoció volem felicitar a l’alumnat per la seva graduació i agrair l’esforç que han fet per superar el curs. Des d’aquí els animem que segueixin el seu camí en l’àmbit formatiu i professional, i que tinguin els serveis i persones tutores de Barberà Promoció com a referents per a qualsevol orientació o dubte que tinguin.

Categories: 

Comparteix aquesta notícia