Acte commemoratiu del Dia Internacional de la Dona

El dia 7 de març es celebra a la Torre d'En Gorgs l'Acte commemoratiu del Dia Internacional de la Dona.

L’acte, dinamitzat per la Fundació Barberà Promoció, hi participen persones participants als serveis i programes que es realitzen a la Torre d’En Gorgs per a la millora de l’ocupabilitat, així com les persones treballadores de la Fundació Barberà Promoció, de Barberà Inserta i de Fundació Tallers.

S’inicia l’acte amb un videoclip de la cançó “Yami Safdie - Tan Fuerte”, i seguidament s’enllaça amb la lectura del manifest institucional a càrrec de la gerent de la Fundació Barberà Promoció.

A continuació es visiona el vídeo “48 Cosas que las mujeres escuchan a lo largo de su vida” on es reflecteixen els missatges que reben constantment les dones per part de la societat i que perpetuen les desigualtats, estereotips i discriminacions.

Seguidament es fa presentació del Taller de Teatre de la oprimides, per un grup de dones que hi va participar. Aquest taller es va realitzar en els mesos d’octubre i novembre de 2018 com una de les activitats de “Creixem fent comunitat“ de l’Escola CEP.

Després es projecta la Performance, que va sorgir del taller i que es va presentar a Barcelona en una sessió de teatre fòrum realitzada per l’Associació La Xixa el dia 17 de novembre.

La performance es va construir a partir d’eines del teatre de l’oprimit, creades pel dramaturg brasiler Augusto Boal, enfocades a reconèixer i treballar les opressions i les relacions de poder per poder buscar solucions col·lectives. Concretament el taller, que es va realitzar a l’Escola CEP, es va adreçar a dones i es va treballar com afrontar les desigualtats i discriminacions que pateixen les dones.

Després es realitza una Performance en directe on es presenta un Glossari de paraules clau dins dels feminismes, on hi participen un conjunt de 28 dones, tant alumnes dels curs “Operacions Auxiliars de serveis administratius i generals”, del curs “Atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials“ i del "Programa de Formació i Inserció Auxiliars de Vivers i Jardins", que es realitzen a la Fundació Barberà Promoció; com dones que hi treballen. De manera activa la performance defineix diferents termes entorn a les violències que reben les dones, així com les maneres de fer-hi front.

Acabada la perfomance es visiona el vídeoLa calle es nuestra otra vez - Huelga Feminista 8M 2019

Com a cloenda de l'acte, les dones que aquest any 2019 participen en el projecte de treball i formació l’Hort de Gea expliquen la seva experiència en realitzar el mural per commemorar el Dia internacional de la Dona, amb el suport d’una comissió de persones tècniques de la Fundació Barberà Promoció i animem a totes les persones assistents a l’acte a posar al mural la seva frase reivindicativa entorn al Dia internacional de la Dona.

El mural s'anomena "Juntes som més fortes" donant un missatge de sororitat i unió entre les dones i plasmant la diversitat d’identitats.

Al llarg del mes de març estarà exposat a la recepció de la Torre d’En Gorgs.

 

Categories: 

Comparteix aquesta notícia