Acaba el projecte CREIXEM ENTRE PLANTES del curs 2020-2021

Creixem entre plantes és un dels projectes d’ApS (aprenentatge servei) on treballen en xarxa Barberà Promoció, l’Institut Bitàcola i les llars d’infants municipals El Bosquet, La Baldufa i La Rodona de Barberà del Vallès.

És un projecte que es treballa en comunitat: L’alumnat del PFI d’Auxiliar de vivers i jardins de Barberà Promoció és l’encarregat de fer les tasques de millora i mantenimement de les instal·lacions de les tres llars d’infants que participen en el programa: El Bosquet, La Baldufa i La Rodona.

És un projecte molt enriquidor, ja que en època no Covid, els infants dels centres interactuen amb l’alumnat del PFI, qui ajuda i ensenya a la canalla a tenir cura de les flors i plantes, creant així un vincle molt especial entre ells setmana a setmana.

A més a més, els i les alumnes de 1r ESO de l’Institut Bitàcola són els responsables de fer el recull de les activitats dutes a terme i documentar-les amb la finalitat d’informar a la ciutadania de Barberà del Vallès d’aquest projecte que potencia i realça valors socials i de convivència.

Totes aquestes tasques de comunicadors/res i la difusió que han fet, ha quedat reflectida en aquesta web on trobareu tot el material relacionat amb el projecte en format foto, vídeo i fins i tot, alguna entrevista:

(Clicant a la imatge accediu a la web)

Algunes de les accions més destacades que s’han dut a terme aquest curs 2020-2021 a les tres escola bressol han estat:

  • construcció de dos sorrals
  • creació d’una muntanya de pneumàtics
  • construcció d’un túnel verd perquè hi passin els infants i decorar-lo amb heures
  • elaboració de tamburets i taula a partir de troncs
  • creació d’un joc d’aigua i taula d’experimentació
  • construcció de jardineres i un pont de fusta
  • manteniment del pati i infraestructures, etc.

  

   

   L'alumnat del curs PFI fent les tasques a les llars d'infants

L’alumnat del Bitàcola, també ha participat en la creació de joguines ‘verdes’, seguint una línia sostenible i aprofitant materials i recursos reutilitzats. Les creacions han estat regalades a les llars d’infants, qui s’han mostrat encantats de poder gaudir-ne i encara més, pel significat tan especial que tenen.

I com sempre són millors les imatges a les paraules, esperem que gaudiu d’aquest petit audiovisual on captareu l’essència de ‘Creixem entre plantes’ ràpidament:

Categories: 

Comparteix aquesta notícia